Wpis z mikrobloga

@sspiderr: ogólnie to kumplu 5 cali to jest już duży telefon ( ͡° ͜ʖ ͡°) z1c miał kolega, teraz ma z3c i bardzo sobie chwali
wielkością z1c i z3c sie nie róznią, choć z3c ma mniejsze ramki i przez to zmieścił się większy ekranik
polecam serdecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Terry_Tibbs 2 letnia Z2 dostała Marshmallow więc chyba ok. 2 letnia Z3 dostanie 7.0

@vegaushp
@sspiderr Soniaki same z siebie nie pękają, spokojnie. Mój jest cały i zdrów, a tak samo mnie straszyli, że pęknie od samego spojrzenia. Celuj tylko w Z3compact koniecznie z gwarancją! Aparaty w Sony są słabe/przeciętne
  • Odpowiedz
@brylek: No niestety ale prawda jest taka ze pekaly. Nie było to strasznie powszechne zjawisko ale jednak tak się działo. Wszystko przez fakt ze procesor znajdował się dość blisko ekranu. Przy odrobinie szczęścia można było trafić na egzemplarz którego procesor przekroczył granice bezpiecznej odległości i znajdował się zbyt blisko. Do tego zbyt mocne spasowanie szkła względem obudowy by uzyskać certyfikat IP67(?) no i gdy skoczyła temperatura na procku to szkło
  • Odpowiedz
@vegaushp: nie wiem. Zawsze twierdziłem, że tematy o pękaniu zrzeszają samych poszkodowanych po prostu to raz, a dwa, że szkło musiało zostać wcześniej czymś po prostu osłabione. Nie wiem, w każdym razie mój jest cały i zdrów, a nie pochodzi z końcówki produkcji.
  • Odpowiedz
@brylek: Bo to tak naprawdę nie był jakiś spory problem ale też nie był jednostkowy przypadek. Trochę też nakrecali go oszuści którzy niszczyli ekrany w zwykłym upadku ale łatwo było odróżnić pęknięcie od upadku a z powodu wady. No i to w sumie właśnie ci oszuści kręcili aferę z Sony które takie złe nie chciało im naprawiać telefonów.
Ot problem na który przy odrobinie pecha można było trafić ale w
  • Odpowiedz