Wpis z mikrobloga

@defoxe: czyli powinienem mieć 4 takie potrójne bezpieczniki dla gniazd siłowych i 3 pojedyncze dla zwykłych gniazd tak? Po lewej, obok bezpieczników, to jest ochronnik przeciwprzepięciowy, a na szynie górnej to blok rozdzielczy.
  • Odpowiedz
czyli powinienem mieć 4 takie potrójne bezpieczniki dla gniazd siłowych i 3 pojedyncze dla zwykłych gniazd tak?

@wutka: tak.

Po lewej, obok bezpieczników, to jest ochronnik
  • Odpowiedz
nie używam gotowych modeli

@wutka: Myślałem, że to gotowe. Hager (albo Legrand) dają zdaje się gotowe modele do robienia wizualizacji.
Mają już rozmiarowo to wszystko tak jak trzeba i można sobie wirtualnie sprawdzić jak to się wszystko w szafach pomieści.

• Odpowiedz
@wutka: No masz rację. Z tym, że jeśli w przyszłości miałbyś zrobić render takiej skrzynki to weźmiesz gotowca, czy będziesz za przeproszeniem rzeźbił w gównie tydzień (z marnym efektem).
  • Odpowiedz
@defoxe: jakbym miał rysunki to ogarnąłbym wszystko szybko, a tutaj wszystko modelowałem na podstawie tego co zobaczyłem na zdjęciach i tego co mi się wydawało :D
  • Odpowiedz
modelowałem na podstawie tego co zobaczyłem na zdjęciach i tego co mi się wydawało :D

@wutka: Ja to rozumiem, bardzo ładnie ci wyszło. Jednak jeśli byłbym chamskim pracownikiem uczelni i zrobienie takiej skrzynki dałbym studentom, to mimo iż wszystko "ładnie wygląda", to pewnie większość bym oblał ;-)
Dlaczego?
Bo artysta też musi czasem myśleć
  • Odpowiedz
@defoxe: wiem do czego dążysz i masz troszkę racji, ale osoby z branży graficznej bardziej byłyby zainteresowane tym jak wygląda siatka niż tym czy to faktyczne, stuprocentowe odwzorowanie obiektu :D
  • Odpowiedz