Wpis z mikrobloga

@wutka: i tak i nie... bo sa dwie drogi rzemieślnik albo twórca. ten 1 robi to co mu karzą drugi ma więcej do powiedzenia i po prostu oferuje cos ponad skila w tworzeniu, czy rysowaniu
  • Odpowiedz
@vasil: jeśli przychodzi ktoś z otwartą głową to wiadomo, że mam swoje propozycje, ale po co mam, jak to mówią, walić głową w mur, jak ktoś już przychodzi i wie lepiej co chce, to robię, zgarniam siano i szukam nowego zlecenia :)
  • Odpowiedz
@wutka: ambitnie mozna realizowac sie w komercyjnych, tylko ktos mu znaleźć Cie , ze mozna zaufac. Jesli zrobisz cos fajnego, ale spyta Cie - ile to zajezlo od pomyslu do realizacji, to powiesz, ze w wolnym czasie, a nie wiem tak powoli - to nie masz doswiadczenia w szybkim zmonetyzowaniu czegos od siebie, tylko dlubanie do szuflady. Forsowanie się pomysl vs klient uczy jak pracowac z czlowiekiem, nie robisz tego,
  • Odpowiedz
@wutka: wlasnie jak nie masz doswiadczenia albo nie mają o Tobie opinii takiej czy innej, ja z góry mowie i czesto wiedzą w co wchodzą. Nawet profesorowie na uczelnii inzynierowie z wlasna wizja byli wstanie ugiąć się. Serio... nie win klienta za swe braki, na rynku jest od groma super realizacji i nie mysl, ze to zasługa klienta.. albo dobry art director albo zdolny twórca.
  • Odpowiedz
@vasil: ja mam doświadczenie z innej branży, też projektowej, w której jak chcesz przekonać klienta do swojej racji to tego samego dnia pójdzie do innego biura po projekt :D
  • Odpowiedz
@vasil: ja nie mówię, że nie masz racji, bo masz, ale nie można nastawiać się jedynie na robienie ambitnych projektów, trzeba robić i takie ambitne i mniej ambitne żeby mieć z czego żyć
są sytuacje kiedy opłaca się odwalić chałę za cebuliony, zwłaszcza jak to zajmie ci tylko kilka godzin
  • Odpowiedz
i oddzielam projekty, ktore z gory wiadome, ze sa nakierowane na pewien efekt, bo ksiega znakow czy po prostu budzet, ale jesli nie ma sily wyzszej jak tylko glupota to tylko slowo vs slowo. Potem nastepny klient widzi portfolio takie efekty jakei masz i tego samego chce...
  • Odpowiedz