Wpis z mikrobloga

@foad69: Jak masz za dużo pieniędzy to kup Della zamiast badziewnego Asusa.

Będziesz grał na tym w gry? Jak nie to bierz ze zintegrowaną grafiką zamiast dedykowanej, będzie chłodniej, ciszej i żywotność lapka będzie większa.

I ramu wincyj.

• Odpowiedz
@rozdajozadarmo: Aż takiej zajawki nie mam, żeby kompa całego zmieniać:) Ale fakt, zdążył już 2x serwis odwiedzić. No lubię czasami jakąś nowość odpalić. Serio odczuję kolejną kość ramu?

Nigdy więcej odblaskowej matrycy, hejt po grób:)
  • Odpowiedz
@foad69:

Te pamięci są wolniejsze, więc całość będzie działać z obniżonym taktowaniem. W teorii będzie więc działać wolniej. W testach, których wynik zależy od szybkości pamięci (czyli w takich, które zapisują duże ilości damych do pamięci) będziesz miał prawdopodobnie nieco gorsze wyniki. W praktyce być może nie poczujesz spadku wydajności spowodowanego częstotliwością (do tego dochodzi jeszcze kwestia opóźnień, czyli parametru CLm który też ma wpłhyw na wydajność).

Druga sprawa to to,
  • Odpowiedz
Bo grafiki chyba nie wymienię?

@foad69: Mógłbyś napisać na forum roga do kogoś czy by mógł ci odblokować bios karty i podbić 960m do 1350-1375MHz, ale sam musiałbyś go wyciągnąć z normalnego biosu i im go podrzucić. Gdybyś miał 4 linie pcie na slocie m.2 to mógłbyś się zastanowić nad zmianą dysku na samasunga 960 pro jak wyjdzie.
  • Odpowiedz
Dzięki za info, zrozumiałem, że bawienie się w grafikę to bezsens. Nie wiem co znaczy 4 linie na pcie na slocie m.2, ale czy w ogóle taka zabawa ma sens, taki odczuwalny?
  • Odpowiedz