Wpis z mikrobloga

@guitarrox: co by nie było, każda uber wierząca babcia zareaguje inaczej. Jeśli dla niej ważniejszy jesteś Ty, to luz, a jeśli religia, to ja bym taką babcię miała w dupie.
  • Odpowiedz
@guitarrox: Mam taką babcię i dziadka od strony mamy - podjęłam decyzję, że dopóki mogę, to nie będę pokazywała im tatuaży. Są już starsi, do tego dziadek po kilku udarach i nie chcę stwarzać niepotrzebnie niekomfortowej sytuacji - dla nich i dla mnie.
  • Odpowiedz
@guitarrox: A to u mnie aż tak drastycznie nie było. Prędzej, że wyglądam jak kryminalistka. Później już tylko się śmiała, że jeśli gdzieś zaginę, to znajdą mnie po tatuażach. Sama zaczęła szukać plusów. :D

I sama też zaczęła zaznaczać, że ona jest już stara i może to są inne czasy, ale za jej młodości to byłoby nie do pomyślenia.
  • Odpowiedz
@obs_ordine: po dwóch poprzednich nic nie mówiła zbytnio. teraz stwierdziłem że i tak sie dowie prędzej czy później więc załatwiłem to odrazu. nie spodziewałem sie takiej reakcji
  • Odpowiedz
@guitarrox: Starszym ludziom ciężko jest pewne rzeczy wytłumaczyć, większość żyje w bardzo hermetycznym środowisku, przeżyło wojnę, pochodzi z bardzo konserwatywnych rodzin i tak właśnie zostało wychowanych. Ich świat często ogranicza się do tego co mówią sąsiedzi, inni ludzie, ksiądz w kościele, czasopisma lub telewizja. I większość nie wychodzi poza to. Trudno im pojąć, a czasem odnaleźć się w rzeczywistości, gdzie królują smartfony, zakupy przez internet, tatuaże, kolczyki i moda na
  • Odpowiedz