Wpis z mikrobloga

#filmowanie #kamerun

https://vimeo.com/176231362

Malutki shorcik zmontowany na kolanie, pierwszy komercyjny projekt z Roninem. Na szybko, dzień po pierwszym użyciu - jeszcze nie jest idealnie, ale sprzęt zacny. Postanowiłem schować honor do kieszeni i robić hajs na weselach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rolfik_r1: A to może ja dla odmiany trochę skrytykuję ;)

Widać, że masz źle Ronina wyważonego, albo go przeciążyłeś. Wideo nie powinno tak latać. Widać, że dałeś stabilizację przy edycji. Nie podobają mi się też te przejazdy ostrości do przodu i do tyłu. Powinno być w jedną stronę (najlepiej wyglądają od makro do ostrości). Ujęciowo w miarę ok, choć te nogi w pierwszym tańcu to nie bardzo (nie miałeś podglądu?).
  • Odpowiedz
@polanny: ogólnie jestem sam, ale współpracuję z paroma firmami. Tutaj kręciliśmy we dwójkę, bo ślubów dopiero się uczę, sam jeszcze nie ogarniam ceremonii. Ale i tak myślę, że dwie osoby w kościele to minimum. Tu przy okazji mieliśmy jeszcze kran na przyjęciu, całkiem niezłe ujęcia wyszły, ale będę je miał dopiero po niedzieli. Profeską bym tego jeszcze nie nazwał, ale staram się. Cieszy mnie to, że po wrzuceniu w poniedziałek
  • Odpowiedz
@Peter_Mountain: dokładnie tak jak mówisz. Przy pierwszym tańcu dałem stabilizację. Co do ostrości - chcę zrobić kilka filmów tak. To coś innego i niektórym się to podoba. Jeśli nie chwyci wrócę do "standardu". Podglądu nie miałem na roninie, bo nie zdążyłem założyć monitora ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co do krytyki - jestem jak najbardziej otwarty, jak zmontuję cały kilkuminutowy klip, to wrzucę.
  • Odpowiedz