Wpis z mikrobloga

@Lurriel chodzi za mną dobry spacesim. Ostatnio posucha na rynku. Pamiętam jak zagrywałem się w Wing Commander. A Freespace'a to tylko demo miałem. Chyba czas na pełną wersję.
  • Odpowiedz
@Lurriel: Człowieniu,kocham tą gierkie. FSO projekt odswieza ją dodając różne nowinki graficzne,nowe jednostki i modernizuje pod nowszy sprzet itd. Do tego masa dobrej jakości klimatycznychi kampanii stworzonych przez fanów serii. Wracam raz rocznie do tej gry od ładnych paru lat. Są też totalne konwersję Babylon5,Battlestar Galactica,Wing Commander i Star Wars,tyle że nad SW jeszczę trwają prace. http://www.hard-light.net/forums/index.php?board=243.0
  • Odpowiedz
@zioom: @psychiatrist
Gram na razie bez modów. W ogóle jak na rok wydania gra ma grafikę b. ładną i znośną nawet teraz.
Ten FS2O to jest jak zdoom/etc - nowy silnik na którym działa gra, czy tylko mody/instalator modów (jak w Elder Scrolls)?
  • Odpowiedz
@Lurriel:Kod źródłowy gry został wydany w 2002 i od tamtej pory banda zapalencow go modernizuję.Sciagasz exe + program startujący z którego poziomu możesz ustawić wszystkie opcję i do tego jeszcze dochodzą pliki z poprawioną grafiką i dzwiękiem. W programie statującym podajesz ścieżkę do katalogu plików zawierajacych ulepszenia i już.Tak samo robisz w przypadku dodatkowych kampanii.
Ten screen ma z 5 lat,teraz to troszke mniej sztucznawo wyglada,ale masz przynajmniej poglad na
psychiatrist - @Lurriel:Kod źródłowy gry został wydany w 2002 i od tamtej pory banda ...

źródło: comment_MxQ6LpLg09LCv43BUX6hqfMaurIjkzik.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@psychiatrist: Dobra, uruchomiłem managera modów do FS2O. Znalazłem stronę z modami i krok po kroku jak zainstalować upgradey graficzne do misji. Gra WYMIATA! Taki skok w grafice się dokonał, że jeszcze raz przechodzę misje (właściwie to nie mam wyboru, bo na F2SO nie czyta oryginalnych saveów z FS2 ;p).
Jeśli się zdecydowałeś na FS2 @3nriqu3 to użyj modów - http://www.hard-light.net/forums/index.php?topic=70736.0 - warto.
  • Odpowiedz