Wpis z mikrobloga

Widzę, że jest sporo fanów nadjedzenia...
Od siebie polecę Bób tylko na chrupiąco/pikantnie (świetna przekąska):

1. woda + sól
2. wrzucasz jak zaczyna wrzeć
3. gotujesz około 20-25minut
4. delikatnie osuszasz
i teraz najważniejsze:
5. rozgrzewasz patelnię (bez oleju itp) i wrzucasz bób
6. posypujesz słodką papryką + chilli
7. podpiekasz przez parę minut aż skórka będzie chrupiąca

Rewelacja - może służyć jako dodatek do jedzenia albo jako zastępstwo dla przekąski.
Smacznego!

#bob #gotujzwykopem #gotowanie #dieta #keto #jedzzwykopem
NADJEDZENIE
  • 9
@tanapta: Skorka sie nie spala bez oleju? No i latwiej by bylo gdybys napisal do jakiego stanu nalezy bob doprowadzic poprzez gotowanie bo jedne sie gotuja dluzej inne krocej- ma byc ugotowany tak jak do jedzenia? No i co kiedy bedzie stary i bedzie mial twarda skorke?
@tanapta: Coś może zrobiłem źle.. O ile w przypadku ugotowanych jadam czasem ze skórką - bo jest w miarę miękka, chociaż większość i tak wyciskam zawartość skórki..
o tyle w przypadku przypieczonych nie da się wycisnąć. Ze skórką to jeszcze twardsze. Mi nie pasuje, dobrze, że połowe po ugotowaniu odłożyłem na wszelki wypadek, to miałem czym się pocieszyć. ;-)