Wpis z mikrobloga

@21-59: ale to wcale nie musi być jedna choroba. Moja mama ma chory kręgosłup, więc jej ćwiczenia ograniczają się do jakiś prostych ruchów pod okiem fizjoterapeuty a to tego ma masę uszkodzonych narządów, do wątroby po serce. Moja mama jest grubsza niż Wellman, ale każdy lekarz który ją widział powiedział że jej otyłość to nie wynik złego odżywiania a wielu chorób które ma. Nie wszystko jest takie oczywiste. Moja znajoma
  • Odpowiedz
@pan_sting: Może tak być, ale ile z osób które mają problemy z nadwagą rzeczywiście zmagają się z chorobami? I mam tu na myśli osoby które nie zmagają się z małą nadwagą do powiedzmy 10 kg, ale konkretne przypadki u których można już mówić o otyłości. Wykluczam depresje bo z tym to różnie i pewnie co druga otyła osoba potrafiłaby ją stwierdzić u siebie.
  • Odpowiedz
ale ile z osób które mają problemy z nadwagą rzeczywiście zmagają się z chorobami?

@21-59: nie wiem, ale ktoś w wieku Wellman pewnie ma już listę chorób jakie posiada i to też ma wpływ na to jak chudnie i czy w ogóle chudnie. Ktoś młody faktycznie, nie będzie tak obciążony jak starszy i schudnięcie nie będzie bardzo problematyczne.
  • Odpowiedz
No spoko, nie mamy też wpływu na wiele innych rzeczy ale jesteśmy pod ich kątem ciągle oceniani. Świadomie lub podświadomie przez ludzi. Głupie to czy mądre? To nie ma znaczenia, jestesmy oceniani i tyle, trzeba z tym handlować zamiast się o to oburzać.

Problem się zaczyna jak ktoś kogoś oceni pod kątem wyglądu i na podstawie tej oceny podejmuje jakieś decyzje, np. "ona jest brzydka to jej nie zatrudnię". To jest problem.
  • Odpowiedz
co was w ogóle obchodzi jej waga? jej życie, jej brzuch. dowalanie się bo nie chce/nie może schudnąć jest na poziomie strasznej gimbazy. jakby schudła to wasze życie by się na lepsze zmieniło czy co?

@WykresFunkcji: faktycznie, niech zapuszcza bo mirkowi WykresFunkcji się nie podoba, lel.
  • Odpowiedz
Akurat z tego co slyszalam w jakims wywiadzie,to ona drastycznie przytyla po ciazy z dziekiem + ma jakas chorobe i nie ma wplywu na swoja otylosc. Co ma babka innego zrobic, jak nie zaakceptowac swojej wagi?

@andrzejobiad: rozumiem, że gdyby nagle przestała jeść, to choroba przełamałaby prawa fizyki i potrzebne kalorie zaczęłaby czerpać z energii kosmicznej? XD

Może.mieć trochę trudniej, ale też nie dużo.

Te twoje p--------o to czysty #
  • Odpowiedz
@weeden rakowe to sa tutaj komentarze pokroju "DAJCIE HARPUN" akurat ona ma racje mozesz byc chudy i miec szpetna morde i nic z tym nie zrobisz bo taki sie urodziles. Chyba ze jebniesz sobie operacje plastyczna
  • Odpowiedz
ciekawe że takie teksty idą ze strony zawsze tych chorych, po ciąży, co się tym nie przejmują, ale na KAŻDYM kroku podkreślają JAK TO ONI SIEBIE KOCHAJĄ

@focer: Może dlatego, że w społeczeństwie panuje dziwna mania przezywania i ubliżania "innym" niż my??! Warto kochać siebie, dla dobrego samopoczucia.

a kup sobie nową ławkę do ogrodu i powiedz "no hehe dorota patrz jaka mocna nie zarwałaś" to się obrazi i naubliża
  • Odpowiedz