Wpis z mikrobloga

Krótka ankieta w sprawie dysku SSD.

A może jeszcze coś innego? Jak jest najlepiej? Jakiś złoty środek?

#pcmasterrace #ssd #komputery #gry #steam #origin #uplay

Na dysku SSD instaluje:

• Tylko Steam/Origin/Uplay, a same gry na zwykłym HDD 12.3% (37)
  • Steam/Origin/Uplay i gry 19.7% (59)
  • Steam/Origin/Uplay i gry, a katalogi pobrań tymczasowych na HDD 6.0% (18)
  • Gry, a Steam/Origin/Uplay na zwykłym HDD 10.7% (32)
  • Wszystko na HDD, SSD mam do ważniejszych programów/danych 51.3% (154)

Oddanych głosów: 300

• 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lookazz: zależy od wielkości ssd i tyle, ja mam 64 gb pod system i 512gb pod gierki, a samego steama na hdd, część gier też na hdd, część na ssd @Harkonnen: przecież już są tanie, 512 gb za 600-700 zł, ja jak kupowałem 4 lata temu 64 gb to kosztowało ono 350 zł xD
  • Odpowiedz
@Lookazz: 2 ssd i 2 hdd, ssd pod system, hdd pod gry(hd 502hj który robi po 130-140 mb/s), ssd pod gry, wd green pod magazyn(muzyka, filmy ( ͡° ͜ʖ ͡°) i archwium pod pobrane pliki z przeglądarki, jakieś mody i inne śmieci)

znaczy filmów i seriali w sumie już od dawna nie oglądam z hdd, wszystko z neta w zasadzie, także pewnie na siłę dałoby radę
  • Odpowiedz
@Lookazz: U mnie tylko SSD 250 gb, po kupieniu go całkowicie odłączyłem HDD bo nie używam, jak ktoś potrafi sobie dobrze rozplanować to na system, podstawowe programy i gry będzie aż nadto, choć ja akurat przechodzę gry w miarę po kolei i max kilka mam na dysku na raz zamiast się rozdrabniać na kilkadziesiąt.
  • Odpowiedz
@Lookazz: Na SSD tylko system, kiedyś także programy do montażu czy grafiki, ale obecnie na HDD. Gry, programy też na HDD. Ostatnio jakiś dobry mirek zrobił krótki tutek na temat przenoszenia np. jednego folderu z całej gry na SDD i łączenie go, tak że jest czytany, dzięki czemu gra chodzi mega szybciej. Nie testowałem, bo i tak wszystko mi chodzi bez problemu na ultra (5 letni komp, trochę wtf, ale
  • Odpowiedz