Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem ta cała 'regeneracja' to tylko wymysł wielkich koncernów, żeby zmusić nas do robienia sobie przerw w treningach, a co za tym idzie na mniejszych rezultatach, wręcz niejednokrotnie zerowych po to, żebyśmy sięgali po suplementy.

#takaprawda #mikrokoksy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polinik: Wręcz przeciwnie. Kupujesz karnet i tak na miesiąc i przez ten chory wymysł, którą jest regeneracja nie chodzisz na siłownie codziennie, co skutkuje tym, że jest więcej miejsca na siłowni, bo nie wszyscy chodzą codziennie, więc ludzie chętniej chodzą na tą sikę, bo jest mniej zatłoczona.
  • Odpowiedz
@Polinik: No a nie? Gdyby codziennie na siłce chodziło 100 osób w podobnych godzinach to by był tłok, jeżeli te 100 osób chodzi w 1 dzień na 2 dni co daje średnio 50 osób na dzień to jest mniejszy ruch, nie? Nowi klienci widząc mniejszy ruch decydują się na zakup karnetu
  • Odpowiedz
@ddkcz: oczywiście. Popatrz na takiego bro-splita partia raz w tygodniu. Niszczysz mięśnie do upadłego i czujesz zakwasy przez tydzień, robiąc jakieś tam marginalne przyrosty. Żeby mieć większe przyrosty zaczynasz patrzeć na suple i już koncernowi hajs się zgadza. To samo ze wszystkimi youtubowymi naturalami. Wmawiają Ci, że wszystko jest do osiągnięcia na bcaa i hmb, więc kupujesz, żeby wyglądać tak jak oni. A każdy z nich wali 1,5g towaru w
churagan - @ddkcz: oczywiście. Popatrz na takiego bro-splita partia raz w tygodniu. N...

źródło: comment_vJIu0J29wfwvksPWTSwE5NVFTEl6hbTS.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@churagan: Dokładnie, szkoda sobie strzępić ryja cumplu. Wszystko to jest jeden wielki spisek. Ja dlatego np. n---------m FBW 7 dni w tygodniu i nie narzekam, w tydzień przyrosło mi 5kg czystego mięśnia, da się? Oczywiście, że tak, tylko trzeba porzucić te wymówki i tyle.
  • Odpowiedz
w tydzień przyrosło mi 5kg czystego mięśnia, da się? Oczywiście, że tak

@ddkcz: 5 kg w 7 dni daje 714g nowego mięśnia dziennie

przeciętnie organizm osoby ćwiczącej przyswaja góra 2,5g białka/kg masy ciała
załóżmy, że jesteś freakiem genetycznym i przyswajałeś 3g białka/kg
  • Odpowiedz