Wpis z mikrobloga

@rogal_king: No niby nic, niech piszą i cieszą się gdzie chcą, ale to jednak świadczy o człowieku jak wypisuje takie rzeczy u siebie na wallu, że potrzebuje atencji i trochę to trąci żenadą. Z resztą zobaczymy co po tych studiach będzie robić (o ile je zda).
  • Odpowiedz
@afro001: ktoś mi w ogóle wytłumaczy, czemu studiowanie prawa jest tak gloryfikowane? To niby taki prestiż? Czy co?
btw. aż mi się pasta przypomniała

Uwielbiam wyobrażenie jakie mają studenci prawa po obejrzeniu "Suits": o 10:00 szybkie "ekspresso" z Wiolettą z Działu Merge&Acquisition w kancelaryjnej kanciapie z obowiązkowym zajebistym, leasingowanym ekspresem do kawy z nigdy nie psującym się nalewakiem do mleka. W tym czasie spotkania z klientami i rzucanie okiem na
  • Odpowiedz
@mala_mi_123: Toż to zwykłe heheszki w wykonaniu osoby ze screena, obecnie 90% studentów prawa wszędzie przyznaje się że studiują prawo nie dla chęci wywyższenia się, a po prostu by się pośmiać z ich stereotypu.
  • Odpowiedz
@mala_mi_123: Ich rodzice mając wiedzę na temat rynku pracy sięgającą głębokiej komuny zaprogramowali swoje pociechy na przymus studiowania prawa. Uważają, że to ogromny prestiż, a rodzina nie może się niczym innym pochwalić.
  • Odpowiedz
@Deputat: no ja akurat studiuję kierunek techniczny i uwierz mi, że nie uczę się tylko do sesji są projekty, sprawozdania, wejściówki, nauka jest przez cały czas... ale jakoś nie afiszuję się z tym co studiuję
  • Odpowiedz