Wpis z mikrobloga

Jest jakis mod który pokazuje kto ile bitew stoczyl? Ciągle ktos mi mówi ze jestem noobem bo mam tylko 2k bitew rozegranych #wot
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubielizacosy: Jeśli ktoś ma tylko 2k bitew, jest albo noobem, albo rerollem i nie widzę innej opcji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety ta gierka jest na tyle specyficzna, że swoje trzeba zagrać, żeby robić to dobrze. I jeśli chcesz śledzić swoje postępy, może sprawdź staty, a nie skupiaj się na samej liczbie bitew.
  • Odpowiedz
@lubielizacosy: A konto kiedy założone?
Powiem Ci tak; ja zczaiłem się, że robię coś nie tak przy około 5k bitew. Zacząłem szukać, zaglądać do poradników, oglądać youtuby i poznawać na czym ta gra polega. Teraz przy 11k bitew mogę powiedzieć że jestem średnio-dobrym graczem, ale wciąż popełniam głupie błędy. Zacząłem grać na początku 2013, ale nie gram regularnie. Co jakiś czas rzucę wota na pół roku, by potem na jakiś
  • Odpowiedz
@lubielizacosy: Mam w klanie ludzi mających ponad 50k bitew, więc naprawdę 2k to mało ( ͡° ͜ʖ ͡°) I nie znam nikogo, kto przy tej liczbie grałby dobrze (pomijając resety lub drugie konta).
  • Odpowiedz
@kapitan_kielon: @as2o3: zależy czym się dysponuje od tego zależy strategia danej bitwy, oczywiście każda mapa na pamięć i słabe punkty każdego czołgu znać dokładnie. Nic skomplikowanego w tym nie ma, tyle że wole być gorszym niż przeprowadzać skomplikowane analizy co kiedy źle zrobiłem
  • Odpowiedz
@lubielizacosy: hmm czyli nie chcesz progresu jak rozumiem i nie interesuje Cie kto jaki ma, ale pytasz o narzędzie gdzie mógłbyś to sprawdzać. No to nie wiem po co.
Mapy na pamięć? Może przy jakichś klanówkach itp. pasuje znać każdy kamień, ale na randomach wystarczy wiedzieć gdzie mniej więcej jechać danym typem pojazdu i kiedy zmienić pozycje zależnie od przebiegu bitwy. Mapy są bardzo schematyczne i nawet przy nowej mapie
  • Odpowiedz
Mapy na pamięć? Może przy jakichś klanówkach itp. pasuje znać każdy kamień, ale na randomach wystarczy wiedzieć gdzie mniej więcej jechać danym typem pojazdu i kiedy zmienić pozycje zależnie od przebiegu bitwy.

@kapitan_kielon: tak działa dla HT, MT i SPG, ale już na LT i TD wiele daje znajomość miejsc, w które warto pojechać na samym początku bitwy i to nie "mniej więcej", ale konkretny krzak, zagłębienie terenu. Jasne, da
  • Odpowiedz
na modelach tanks.gg jest podawane prawdopodobieństwo przebicia, ale dla jakiego działa strzelającego to jest?

@mwitbrot: Masz tam przycisk "Compare" i wybierasz sobie z jakiego czołgu i działa miałbyś strzelać w przedstawiony model. Ja tam z tego raczej nie korzystam, tylko sobie pobieżnie patrze Effective Armor i heja mniej więcej wiem gdzie się opłaci strzelić, a gdzie nie warto nawet próbować.

A co do miejscówek dla lekkich to pełna zgoda -
  • Odpowiedz