Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #silownia #paramitetrenuje
Feats of Weakness 2016 | @65-66kg | (2016-06-23 - 2016-06-30)

Postanowiłem zrobić maksy na koniec czerwca i odpuścić ich robienie na jakiś czas. W dzień "trójbojowy" było trochę osób i nie nagrałem lżejszych powtórzeń. Natomiast ohp i przedni całe nagrałem, chętnie posłucham co macie do powiedzenia o mojej technice. Wszystko mocno śrubowałem oprócz martwego, bo mam problem z trzymaniem prostych pleców.

OHP 70 kg - bardziej się na nim skupiam, niż na ławce poziomej. Najukochańsze ćwiczenie obok tylnego.
Front Squat 110 kg - powtórzenie ze 105 było dobre, w 110 trochę poleciałem do przodu, przy 112.5 prawie bym to miał, ale straciłem trochę przytomność.
Back Squat 140 kg - powtórzyłem wcześniejszy maks, byłem tego dnia zadowolony, bo ostatnio nie siadłem 130 i poprzedniego dnia 135, chyba z powodu upałów i samopoczucia.
Bench Press 100 kg - Przez pewien czas prawie całkiem odpuściłem te ćwiczenie, ale wystarczyło kilka sesji, by zwiększyć wynik z 87.5 do 100.
Deadlift 120 kg - stąd taka a nie inna nazwa filmu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1. Sorry, ale nie kontroluję mordy przy maksach.
2. Wiem, że mój martwy to żałość, niedługo przyjdzie czas na zmianę planu.
3. Tak, pokłóciłem się z fryzjerem.
4. Nie, nie zacznę więcej jeść.
5. Może tego nie widać, ale robię delikatny mostek przy wyciskaniu leżąc.
6. Tak, przy takiej muzyce da się dźwigać.
7. Były wszystkie punkty.
paramite - #mikrokoksy #silownia #paramitetrenuje
Feats of Weakness 2016 | @65-66kg ...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@masz_ty_rozum_i_godnosc: Pierwszy raz na siłownię poszedłem w maju 2014, od tamtego czasu trenowałem mniej, lub bardziej regularnie. W 2015 miałem 3 miesięczną przerwę (ból pleców, brak motywacji) i kilka krótszych przerw. Na przełomie 2015/2016 zaczęło coś mi świtać, zmieniła się moja motywacja, podejście do treningów, olałem wygląd, zacząłem próbować trenować codziennie, miałem trochę przeszkód na początku roku, ale teraz od maja, równo po 2 latach od pierwszego treningu wreszcie czuję,
  • Odpowiedz
@Czeslaw_Studzizur:
Obecny program, ale to tylko wzór, czasem robię odstępstwa zależnie od tego co czuję, co jest zajęte.
Niedługo dodam o wiele więcej martwego, jak to nie pomoże, to jakieś akcesoryjne ćwiczenia.

PON
  • Odpowiedz
@Czeslaw_Studzizur: Sam go sobie wymyśliłem xD Brakuje mi w nim martwego (6 serii/tyg.) i wiosłowania (5 serii/tyg.), ale te żonglowanie między 5, 3 i 2 powtórzeniami bardzo mi odpowiada. Normalnie trening mi zajmuje gdzieś 70-80 minut jak wszystko przebiega ok. Robię zawsze 3 minuty przerwy i się sprawdza.
  • Odpowiedz
@Yigsaw: Większość mężczyzn na ulicy przy 80kg masy nie robi takich wyników.

@paramite: Piękne wyniki, też niedawno zacząłem lecz dopiero od 2 miesięcy spięta micha i ćwiczenia bez pierdół. Ważę 73kg i przy mnie jesteś kozakiem w c--j. Wierzę że kiedyś uda mi się robić tyle samo w siadzie! :P
  • Odpowiedz
@paramite: faktycznie przy martwym latasz we wszystkie strony, zero spiecia i kontroli. Lawka wyglada momentami jak close-grip press, ale jest ok. W OHP mozesz miednice ciut bardziej do przodu na starcie wypychac, bedzie Ci latwiej wystartowac. BS jest ok, tylko faktycznie ten kark o ile moim zdaniem odchylanie jest ok w granicach rozsadku, to Ty wygladasz jak by ci sie miala ta glowa zaraz oderwac :P A dla frontow -
  • Odpowiedz