Wpis z mikrobloga

Zauważyliście, że kobiety interesują się głównie rzeczami typu taniec, gotowanie, moda, uroda? A mężczyźni rzeczami technicznymi, motoryzacją, komputerami, sportem? A wiecie dlaczego? Bo taniec, gotowanie, moda itp. to rzeczy subiektywne - nie da się "zmierzyć" jak dobrze ktoś jest ubrany, jak dobrze tańczy albo jak dobrze smakuje to co gotuje, bo każdemu podoba się/smakuje co innego - więc bardzo łatwo można ukryć swoje niekompetencje. A w takim programowaniu? To jest rzecz obiektywna i możliwa do zmierzenia. Jak ci program wywali błąd, to nie możesz strzelić focha, powiedzieć i #!$%@?, mnie się podoba jak jest, a wy się nie znacie.

#rozowepaski #oswiadczenie #logikarozowychpaskow
  • 39
Zauważyliście, że kobiety interesują się głównie rzeczami typu taniec, gotowanie, moda, uroda?

@irish71: Powiedziała surykat... oh nie jednak facet xD Może zmień koleżanki?

nie da się "zmierzyć" jak dobrze ktoś jest ubrany, jak dobrze tańczy albo jak dobrze smakuje to co gotuje

Bo wcale nie ma drogich marek ubrań i pokazów mody.
Bo wcale, ale WCALE nie ma konkursów tańca z ocenami jurorów xD
Bo wcale a wcale nie ma mistrzów
@irish71: Myślę, że to smutne, że większość różowych z jakimi masz do czynienia mają tak ograniczone horyzonty. Rzeczywiście, "interesowanie się sportem" to jest obiektywnie bardzo rozwijające zajęcie, w którym da się zmierzyć, jak bardzo ktoś jest kompetentny XD Nie wiem, czy wiesz jak wygląda proporcja różowych do niebieskich np na studiach medycznych, ale większość stanowią kobiety. Może powtórz Pani Urolog swoją teorię jak będziesz pytał o stulejkę.(
@irish71: Nigdy nie zrozumiem tańca, albo mody. Nadal mam problem z dobieraniem kolorów mimo tego, że dość dobrze szkicuję.
Moje znajome oglądają te "gwiazdy robią loda", czy "m jak mortadela", a ja.. gram w gry i grzebię w komputerach.
Nie jest to nic dziwnego - teraz coraz więcej babek przekabacanych jest na stronę "gameing'u", potrafią zrobić coś więcej niż wysłać prostego e-maila.
Nie rozumiem tańca. Nie rozróżnię kto lepiej tańczy, kto