Wpis z mikrobloga

@kotylizamaslo: @Howkin: ufff, no karta to akurat jeszcze pociągnie z rok czy dwa zanim zmienie. Miało pracować pod gopro z wysokimi rozdzielczościami i dziala, o to mi chodziło, bo przeskoczyłem z 5 letniego budżetowca, gdzie połowy nazw częsci nawet nie warto wymianiać.
  • Odpowiedz
@Howkin: Z 500/600 zł za kartę może jeszcze by sprzedał. O ile ma jeszcze oryginalny system chłodzących. Bo do zwodowania to nikt tego nie kupi.
  • Odpowiedz
@Variv: nie chce sprzedawać. Wystrzelałem część budżetu z wakacji na tego PC więc w najbliższym czasie nic oprócz 2 dysków ssd po 480gb nie wezme. za rok myślę bez problemu lepszą grafikę dokupie i bedzie git.
  • Odpowiedz
@ReFree: jaki masz układ LC? Sam po sesji zamierzam się za to zabrać jak kupię kompa, ale chyba skończy się na tym, że kupię tylko Krakena X61 na proca :D
  • Odpowiedz
@Atexor: Ja kiedyś byłem napalony mocno na LC. Jednak zrezygnowałem bo drogo a zysk obecnie nie jest z tego taki duży. - te nowe karty się mało grzeją, chłodzenia na cpu są bardzo wydajne. A cisza przy LC to tez niekoniecznie bo pompka chodzi. Jedyny zysk to przy bardzo dużym OC - Jednak tutaj to zależy jakie sztuki cpu /GPU trafisz, wiec loteria a kasa pójdzie. No i konserwowac to
  • Odpowiedz
@Atexor: Ja to kupiłem od jakiegoś dzieciaka w norwegii, który jest maniakiem składanie komputerów. Nie mam pojęcia o chłodzeniu wodnym, ale łepek wykonał dobrą robotę. Btw jak się go pytałem co teraz składa to mowił o 2x1070 :D
  • Odpowiedz
@ReFree: no, ja wolę jeden 1080 (może kiedyś drugi, ale na razie ta wydajność spokojnie wystarczy). Na razie takie coś sobie zaprojektowałem. + EVGA FTW 1080 jak wyjdzie.
@Variv: @ReFree: LC nigdy nie robiłem, ale chciałbym w końcu ciszę. Mimo, że ciągle mam słuchawki przed kompem, to słychać jak wieje, a zamkniętych słuchawek nie chcę (czasem rodzina woła i nie słyszę w półotwartych ( ͡
  • Odpowiedz
@Atexor: Właśnie z ta cieszą to byłbym ostrożny. Jak sobie na YT porównywałem (tak wiem ze średni wyznacznik ale lepszego nie mam ) to dźwięk pompki mnie osobiście bardziej drażni niż dźwięk nawet głośniejszych wentylatorów. Radzę przed kupnem jeszcze zrobić dobre rozpoznanie w sieci najlepiej z porównaniem dźwiękowym. Aby potem zaskoczenia nie było.
  • Odpowiedz
@Variv: @Atexor: W tym zestawie co mam jest 8 wentylatorow 120x120 plus pompka. Trzymam go na biurku tymczasem bo jutro się przeprowadzam. Dzwiękowo tylko pompke słychać, ale to taki dzwięk jakbyś sobie po cichu pyr-pyr-pyr nucił. Nie ma tragedii.
  • Odpowiedz