Aktywne Wpisy
Rade86B +192
#zale #przegryw #wigilia #samotnosc #patologiazewsi #patologiazmiasta #mirkowyznania
Poszedłem do matki na wigilię wchodzę do mieszkania a tam pies mojej "kochanej" ( ͡° ʖ̯ ͡°) siostruni na mnie zaczął delikatnie podszczekiwać na co moja siostrunia zareagowała tekstem: "Wie na kogo szczekać" --Na co ja (╯°□°)╯︵ ┻━┻ w #!$%@? odwróciłem się na pięcie i #!$%@?łem z powrotem do swojej chałupy (
Poszedłem do matki na wigilię wchodzę do mieszkania a tam pies mojej "kochanej" ( ͡° ʖ̯ ͡°) siostruni na mnie zaczął delikatnie podszczekiwać na co moja siostrunia zareagowała tekstem: "Wie na kogo szczekać" --Na co ja (╯°□°)╯︵ ┻━┻ w #!$%@? odwróciłem się na pięcie i #!$%@?łem z powrotem do swojej chałupy (
Krzych1921 +55
#przegryw Wesołego Wam ..
#pracbaza #studbaza
U mnie mamy studentów wybitnych lotów. A nie wiedzą w którą stronę kręcić kluczem aby śrubę odkręcić.
@Primusek: Tylko za część.
@rdy: kolejny co myli studia ze szkola zawodowa, najlepszy przyklad, ze powinny byc platne. Jeszcze placz, ze nie nauczyli cie obslugi ksera i w ktora rubryczke wpisywac PESEL na PITcie
Tylko, że ja nie studiuję pierwszego lepszego kierunku, byle tylko studiować i jestem studentem, który ogarnia teorię, a na dodatek nie ma dwóch lewych rąk do pracy.
Wiem co chcę osiągnąć i mniej więcej co muszę robić żeby do tego dojść.
Po pierwszym roku głęboko myślałem nad sensem studiowania,
@kosowiczJan: ta, darmowe, moze jak juz mieszkasz w miescie, w ktorym jest uniwersytet/politechnika XD
Bardzo proszę się odstosunkować od filozofii. Przedmiot ten przyzwoicie prowadzony (najlepiej gdy jest połączony z logiką), jest znakomitym wstępem do naukowego pojmowania świata.
To oczywiście wina uczelni, która zatrudnia kadrę, że potrafią dać wykładowcę zamulacza i asystenta z dupy. Jednakże jeżeli ktoś miał w Krakowie filozofię z logiką u np. ojca profesora Józefa Bremera (polecam jego "Wprowadzenie do logiki"), czy choćby u
Przykry obraz nauczania filozofii na wielu polskich uczelniach. Upchnąć staruchów do maksimum, dorzucić średniowiecznych, renesansowych, oświeceniowych i ładować do łba ile wlezie.
Ja miałem to szczęście, że od nas wymagano Sokratesa, Platona, Arystotelesa, Tomasza z Akwinu, Kartezjusza, Kanta,