Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
DrakkainenV +158
XDDDD
#pracbaza #studbaza
@kosowiczJan: O jak fajnie. Ale chwila, czy przypadkiem ich rodzicie nie zapłacili za to podatkami?
studia przygotywujące do pracy? to nie w naszym kraju chyba, tu się klepie regułki sprzed 20 lat i kupuje książki profesorów
Komentarz usunięty przez moderatora
- ludzi, którzy w program studiów w---------ą jak najwięcej zapychaczy i gównoprzedmiotów, które nie mają zastosowania w branży, o ile nie planujesz zostać na uczelni i pozorować pracy
- wykładowców, którzy jadą na notatkach z 1980, napisanych (tj. żywcem zerżniętych) na podstawie pozycji z okolic 1950 roku, które to polecają jako literaturę dotyczącą przedmiotu, a wykłady nie różnią się od ćwiczeń, bo
Ludzie idący na studia mają właśnie takie błędne przekonanie, że powinni dostać coś pewnego, gwarant pracy. A prawda jest taka, że dostają
@sil3nt: znowu? Jak chcesz się przygotować do pracy, to idź na staż, a nie na studia.
Studia to edukacja wyższa, a nie praktyki. Absolutnie nie mają na celu przygotowania do pracy, poza kilkoma wyjątkami (m.in medycyna, studia prawnicze, praca naukowa/akademicka). W przypadku całej reszty chodzi przede wszystkim o ogólny rozwój człowieka, a nie praktykę zawodową.
Kiedy w końcu to do was dotrze? Nie lubię
Komentarz usunięty przez autora
Studiuję biotechnologię na UJ i jest bardzo zajebiście. Może nie ma się relacji partnerskich z profesorami (z jednym sobie rozmawiałem o piwie tak jakbym rozmawiał ze starszym znajomym), ale jest to relacja równa, a nie relacja niewolnik-pan. Z doktorami bardzo często luz, mówienie po imieniu itp. Uczymy się ogółu,
Komentarz usunięty przez autora