Wpis z mikrobloga

Jak to jest w końcu z tym twarogiem? Jest to źródło pełnowartościowego białka czy nie? Podobno ze względu na ubogie występowanie dwóch aminokwasów cysteiny i metioniny jest właśnie niepełnowartościowym źródłem. Moim zdaniem jest to fajna budżetowa wersja produktu bogatego w białko, jeść czy nie jeść? - oto jest pytanie.

#mikrokoksy #silownia #dieta #fitness
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ktoszpolnocy: to u mnie w sumie jej nie znajdziesz, bo ja właśnie miksuję z 0,5l mleka jedną kostkę i do tego wrzucam owoce, które nadają się do wrzucenia i zmiksowania ( chyba, że nie mam owoców żadnych, to wtedy tylko mleko i twaróg )
  • Odpowiedz
@filoff: truskawki odpadają - nie tykam się takich pozasezonowych

kiwi kiedyś próbowałem ze serkiem wiejskim - ohydztwo. Teraz się trochę obawiam

myślałem na rodzynkami, ale to raczej jako dodatek bo wymieszać się tego nie da tak jak banan. Spróbuje z mlekiem ;) Chociaż wolałbym z jakimiś węglami, bo tego banana wliczam do bilansu.
  • Odpowiedz