Wpis z mikrobloga

"Go to project properties and under C/C++ > Code Generation you will find Runtime Library option. You need to change it from Multi-threaded DLL (/MD) to Multi-threaded (/MT)." w tym linku co podales masz odpowiedz xD
  • Odpowiedz
@jk64: robię pod visualem 15 i jaja takie że nie odpala na niczym co go nie ma też...
chce spakować wszystko co trzeba w 1 plik exe, naprawdę nie będzie problemem że ma on 30MB to nie jest problem
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: No to jezeli linkujesz sfmla i chcesz w jednym exe to musisz linkowac np. nie sfml-graphics.lib, tylko sfml-graphics-s.lib. Do tego dodajesz dyrektywe preprocesora SFML_STATIC. Poczytaj to.
Edit: nie jestem pewien ale prawdopodobnie bedziesz musial jeszcze zalinkowac te wszystkie depy co masz na dole w tabelce, przeczytaj to na czerwono nad dependencies.
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: Nie, jezeli zalinkujesz wszystkie liby - w twoim wypadku zapewne sfml'a statycznie i masz ustawione /MT to powinno smigac wszystko. Nie wiem jak to jest z mixed linkowaniem w visualu, wiec ci nie powiem czy jest mozliwe mixowanie dynamicznych i statycznych.
  • Odpowiedz
@jk64: jestem tak z-----y dziś że jak byś to po rusku napisał wyciągną bym pewno tyle samo, ale to jest rzecz i dużo tu rzeczy do googla, więc dziękuję Ci i jeszcze może Cię zapytam czy dobrze mam ustawione
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: @j64 wyczerpał temat. Jak podczas kompilacji wywali Ci jakieś dodatkowe błędy w stylu "undefinied reference to", to musisz dla pozostałych zewnętrznych bibliotek użyć ich wersji statycznych. Dodatkowo w 99% przypadków musisz do preprocesora dodać jakąś wartość tak jak np. SFML_STATIC dla SFML.
  • Odpowiedz
sorry, żle zawołałem
@JoeBlade: Jeżeli próbujesz dodać statycznie SFML'a to akurat też się z tym męczyłem przedwczoraj. To wrzuć w linker->input->additional dependenices

sfml-main.lib
  • Odpowiedz