Wpis z mikrobloga

#motomirki jest sprawa. Jak już jakiś czas temu pisałem, przymierzam się do pierwszego "dużego" motocykla (do tej pory jeździłem na Simsonie, potem kilkuletnia przerwa i od 2 sezonów na #motocykle125 po #warszawa). Początkowo przymierzałem się do SV/SFV 650, ale w końcu dotarło do mnie, że to mocno ryzykowny pomysł (nie ukrywam, że @wojtoon miał na to spory wpływ). W tym momencie skłaniam się do czegoś łagodniejszego: CBF500, GS500 albo ER5. Co sądzicie o tym pomyśle? Może macie jakieś inne propozycje? Od razu uprzedzam, że rzędowa czwórka raczej odpada - po prostu nie przepadam za dźwiękiem, jaki wydaje :) Budżet powiedzmy do 12k zł (wolałbym wydać mniej, ale jak będzie trzeba, to mogę dołożyć). Uprzedzając pytania - strój mam skompletowany, owiewka mile widziana (ale nieobowiązkowa).
#motocykle
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@urwis69: ale to i tak bez znaczenia, bo fz6 i gsr sa bardzo lagodne i przewazajaca ilosc osob zaczyna od nich przygode. zreszta na prawku zdaja na xj6, czyli na moto z tym samym silnikiem, ledwie 20 km slabszym.
  • Odpowiedz
@wojtoon: i sa to rowniez lagodne 600, wiec argument z d--y, ze straszysz go LAGODNYMI sprzetami. co innego jakbys go od r6 odciagal, ale od fz6? no k---a litosci
  • Odpowiedz
@Stitch: Są upośledzone 750, ale to nie znaczy, że od nich trzeba zaczynać. Piszesz jak typowy znaffca - bier litra bo reszta to muł. Śmiesznie to brzmi zwłaszcza, ze chłopak przytomnie sam zaproponował połówki
  • Odpowiedz
@wojtoon litosci. FZ6 wychodzi od 2004 roku znawco. w 2009 to skonczyli jego produkcje i wdrozyli FZ8 czyli pomniejszony silnik R1. co z tego ,ze ten sam silnik jak totalnie inny srodek? wspolny blok to nie wszystko. cala gora jest inna.
  • Odpowiedz
@wojtoon: nigdy nigdzie nie napisalem, ze nic procz litra nie jedzie i jestem tego wrogiem. ale gadanie, ze po 125 nie da sobie rady na lagodnej 600 to wybacz, ale p---------e. jakby zaczynal od 0 to polowka spoko, ale tak? gada tylko tak, bo go nastraszyles, ze sa niewiadomo jak mocne.
  • Odpowiedz
@wojtoon: skoncz p-------c. FZ6 S2 wychodzi od 2006 roku i byl produkowany do 2009 i nie p-----l. Byl rowniez FZ6 S1 produkowany jednoczesnie z S2, z tym, ze mial 78 km, ktorego potem zastapil XJ6. Wiec jeszcze raz. nie wypowiadaj sie na temat motocykli, ktorych nie znasz.
Wolam @Freszz i @enjoi jako eskpertow od fazerow.
  • Odpowiedz
@wojtoon: przesadzasz troche stary. A pchanie sie w stare 500 przy takim budzecie, gdzie roznica jest tylko 100cm3 uwazam za bez sens. Bo zaraz sie chlopak wurzy i juz bedzie chcial zmieniac. W tym temacie trzymam strone @stitch
  • Odpowiedz
@urwis69: tak, zwłaszcza na korki i przeciskanie się między samochodami
Ten chłopak jest młody, nie planuje tras w alpy co drugi tydzień - potrzebuje mniejszego, ekonomicznego sprzęta, a zaraz dowie się że hornet to najfajniejsze moto zaraz po cbr rr
  • Odpowiedz