Wpis z mikrobloga

Bardzo głupie pytanie: #javascript czy mając ilość wierszy z danymi stringami np4 wiersze po 1 stringu można jakoś z tego zrobić oddzielne obiekty przy czym z góry nie wiadomo ile ich będzie tzn. informacja na temat ilości strnigów jest razem ze stringami podana, nie wiem odczytać je i każdy do tabeli wpisać? albo do zagnieżdżonej tabeli wpisać? zrobić obiekt da się nie wiedząc ile tych obiektów? #naukaprogramowania Czuję że nie wytłumaczyłam dobrze bo problem jest w tym że jeśli wiem że będą dwa stringi to mogę się na to przygotować i każdy w zmiennej zdefiniowanej osobnej zpisać ale ja nie wiem ile tych stringów będzie...więc jak je nazwać? chyba te zagnieżdżone tablice tylko
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Golomp: jest np "ala ma kota" w jednej lini a w drugiej "usuń konto" i trzeba zmienić co drugą literę w każdym stringu osobno tylko jak to potem napisać żeby każde było w osobnej linijce tak jak przyszło, myślałam że każde wrzucić do zmeinnej osobnej ale skoro nie wiem ile tych stringów przyjdzie..
  • Odpowiedz
@zima65: A gdzie to zapisujesz, do pliku, odsyłasz przez HTTP, chcesz to wyświetlić na stronie, czy co?
Bo w czym problem, żeby wrzucić sobie do tablicy (w JS masz dynamiczne tablice) i tam na tym operować?
  • Odpowiedz