Wpis z mikrobloga

#ankieta #patologiazewsi #bekazpodludzi #policja
Jestem uczciwie pracującym Mirkiem - niestety w tym kraju takim ludziom nie jest łatwo. Studiuje, pracuje, właśnie poszedłem robić prawo jazdy, męczę się z dysfunkcyjną rodziną oraz z tym p---------m krajem i państwem które na każdym kroku mnie okrada. Myślę nad #emigracja

Ale mam też kuzyna. Z patologicznej rodziny. Chuderlak, garbaty ( serio), strzałowiec, a niektórzy mówią że i gej ( taki delikatny chłopczyk z rodzaju tych rurkowców ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Nieuk, powtarzał klasy w gimnazjum, następnie nie chciało mu się chodzić na praktyki zawodowe to miast do zawodówki, poszedł do Liceum ( u nas przyjmują wszystkich) gdzie też powtarza klasę i raczej matury to on nie będzie miał. Ogólnie ludzie na poziomie ( jak ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)) go nie szanują bo jest fałszywym, małym pokrakiem, który potrafi swoich dobrych przyjaciół (aktualnie byłych bo ma już "prawilniejszych") naciągać na kasę i nie oddawać.
Ostatnio młody został lokalnym dilerem i żyje jak pączek w maśle. Kasy ma jak lodu ( ale długów jakoś nie zamierza spłacać).
Wszystkie ciuchy oryginalne, wszelkie najdroższe marki, nowe telefony, na fejsiku setki lajków i zdjęć jak z żurnala ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ogólnie czasem daje nam ( mi i reszcie kuzynów, zawsze się razem trzymaliśmy) znać że nie jesteśmy już dla niego zbyt "prawilni"

Strasznie to mnie to boli, a nawet powiem więcej - mam o to #boldupy . Że ja ciężko pracując nie mogę sobie pozwolić na rozrywki, przez wielu jestem uważany za frajera "bo na studja poszet magister j----y" i ogólnie ciężko się żyje, trzeba sobie wiele odmawiać w tym życiu żeby jakoś pieniędzy starczyło. A kuzyn mój patolog z dilerki żyje jak król, wszystkie ciuchy oryginalne, non stop hajs na wszystko, cieszy się estymą lokalnych karyn ( w tej okolicy nie ma innego typu dziewczyn) bo przecież gangster z niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Powiedziałem sobie że jak on w życiu będzie miał lepiej niż ja to p------e, że to rodzina - p---------ę go na psiarnie i niech idzie siedzieć tak jak kiedyś siedział jego ś.p ojciec.
Wołam eksperta @Gruszka1992

Czy anonimowy donos na jakby nie było kuzyna to słuszna idea?

• Tak 39.3% (763)
  • Nie 40.9% (794)
  • Sprawdzam 19.7% (383)

Oddanych głosów: 1940

• 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlackError: Widzisz, jeżeli chciałbyś na niego donieść, bo np wciska szajs małolatom, to co innego. Ale jeżeli chcesz pójść na policję tylko dlatego, że jemu się powodzi, a Tobie nie to trochę słabo to wygląda.
Wiedz również, że istnieje szansa, że Twój kuzyn w jakiś niewytłumaczalny sposób dowie się o tym, co zrobiłeś. Decyzję powinieneś podjąć samodzielnie, a nie pytać o to ludzi z mirko.
  • Odpowiedz
@BlackError: i tak prędzej czy później trafi do pierdla bo nie wygląda na jakiegoś lotnego przestępce, więc go nie p----------j konfidencie.

Zwłaszcza, że jedyne co ci zawinił to to, że rzucił pewnie ze dwa komentarze i mu się (chwilowo) wiedzie lepiej od Ciebie.

Logiki takich jak ty nigdy nie zrozumiem. "Nie powiem mu nic w twarz, ale złożę anonimowy donos bo gościa nie lubię i mu się wiedzie lepiej niż
  • Odpowiedz
@BlackError: Donieś. Nie słuchaj tych patusów, co to się wypowiadają wyżej. Mnie też w-------ą takie cwaniaczki-oszuści, którzy moim kosztem sobie żyją w najlepsze.

No, chyba że prowadzi DG i uczciwie rozlicza podatki, wtedy wszystko spoko
  • Odpowiedz
@BlackError: jakie to polskie, komuś wyszło to go sprzedam na psiarskie, do skarbówki, czy gdzie indziej :D swoją drogą prędzej czy później wpadnie, nasza policja działa skutecznie lecz wolno
  • Odpowiedz
@BlackError: takich ludzi jest więcej niż normalnych na świecie. Dawaj p--------l ich wszystkich.

Nie wiem co ci w ogóle do tego jak on żyje. Bo na razie to wynika, że masz boldupy z zazdrości o jakieś fanty materialne a nie o to, że rzeczywiście coś ci zrobił czy ci zalazł za skórę. Ja bym się wstydził złożyć donos z takiego błachego powodu zwłaszcza, że kariera osiedlowego dilera zwykle nie trwa
  • Odpowiedz
@BlackError: Patola, garbaty, strzałowiec, gej, nieuk a mimo to bardziej lubiany niż ty- "człowiek na poziomie" xD Po za tym co ten cały człowiek na poziomie ma w główce skoro chce skonfić własnego kuzyna za to, że mu się lepiej powodzi? xD Kumpli do skarbówki też p-----------z? Weź się za robotę to odechce ci się w--------ć nos w nie swoje sprawy.
  • Odpowiedz
@BlackError: Jeśli przyzwalasz na popełnianie przestępstw, to nie masz prawa narzekać. Skoro nic z tym nie robisz, to jesteś winny tego, że takim ludziom żyje się lepiej.
  • Odpowiedz
@BlackError: Ja bym go nie p----------l bo 1. To rodzina, obejrzyj sobie Gre o Tron a dwiesz sie znaczenia mych slow 2.To czyste cebulactwo i nasza cecha narodowa(ktos ma lepiej to go p---------e, pewnie kradnie albo co) 3. Mowisz ze chlopak jest zniewiescialy, nosi rurki, mozliwe nawet ze i gej. Wyobraz sobie ze go p-----------s on poszedl do puszki a tam codziennie jest ruchany w dupala na sucho az ida
  • Odpowiedz
Strasznie to mnie to boli, a nawet powiem więcej - mam o to #boldupy . Że ja ciężko pracując nie mogę sobie pozwolić na rozrywki, przez wielu jestem uważany za frajera "bo na studja poszet magister j----y" i ogólnie ciężko się żyje, trzeba sobie wiele odmawiać w tym życiu żeby jakoś pieniędzy starczyło. A kuzyn mój patolog z dilerki żyje jak król, wszystkie ciuchy oryginalne, non stop hajs na wszystko,
  • Odpowiedz
@BlackError: Gdyby kradł, zastraszał ludzi i był rzeczywiście jakąś tam pożal się "gangsterką" to owszem zgłaszać, bo robiłby celowo ludziom krzywdę. Ale to, że handluje czymś co w sumie tylko umownie jest złe nie jest moim zdaniem na miejscu. Ryzykuje sporo, pewnie zaraz wpadnie i przypłaci to sporymi problemami tak czy siak. Nie sądzę, żeby wpieprzanie się w to było dobre dla kogokolwiek. A już sam fakt, że robisz to
  • Odpowiedz