Wpis z mikrobloga

@Sigmanus: Poczytaj sobie syllabusy uczelni, szczególnie opisy przedmiotów i zastanów się czy może Cię to interesować.

Ja studiowałem MiBM na PW (MEiL) przez rok, po czym się przeniosłem na energetykę (można się przenosić po 1. roku bez strat, choć kierunek przenoszenia się jest najczęściej odwrotny), bo stwierdziłem że to jednak nie dla mnie.
  • Odpowiedz
@Sigmanus: Studiuje infe na PWr, ale mam dużo ziomeczkow, gdyż przez pierwsze 3 semestry mielismy prawie identyczne plany zajęć, a z kumplem z MBMu mieszkam. AiR sobie chwali, ale to zapaleńcy. Z MBMu kumpel jest na inżynierii lotniczej, ale też od kołyski zajarany samolotami.
  • Odpowiedz
@Sigmanus: Studiuję (a własciwie studiowałem) AiR na mechanicznym na PWr. Rezygnuję po 2 latach, zmieniam na informatykę. O ile na broszurkach wyglądało fajnie, to na zajęciach doszedłem, że to nie dla mnie. Mimo to nie odradzam, po prostu przemyśl czy automatyka cię kręci.
  • Odpowiedz
@Sigmanus: studiuję 2 lata air na pw. Studia w polsce gunwo. Do końca studiów nie zobaczymy sterownika plc, a podstawy automatyki to rysowanie wykresów w matlabie... Na zajęciach mieliśmy giętarkę, mogliśmy przez 10 minut popatrzeć jak pracuje i nacisnąć pedał uruchamiający maszynę, prowadzący mówi żeby każdy go nacisnął bo to jedno z niewielu laboratoriów na którym możemy dotknąć maszyny.
  • Odpowiedz
@KostekZgubina: 1. Ktoś kiedyś pisał na mirko że air na PWr to nauka wielu niepotrzebnych, nieaktualnych juz rzeczy, zgadzasz sie?
2. Nie mając informatyki w liceum i nie znając nawet podstaw programowania bede mial duze problemy z tym przedmiotem?
3. Duzo osob odpadlo po pierwszym roku?
  • Odpowiedz