Wpis z mikrobloga

@Eco999: Nadal używam. Zero aktualizacji softu do tego gówna. Ma problem z rozpoznawaniem folderów nawet jeśli wszystko ponazywasz tak jak stoi w instrukcji. Nie będzie Ci czytać np folderu CD2 i #!$%@?, nie bo nie. CD1 CD3, CD4 później np CD8. Jeśli czyta Ci folder CD1 ale nie czyta CD2 to musisz usunąć CD2, zmienić nazwę CD1 na CD2 i włączyć jeszcze raz. Jeśli zaskoczy to znów wyjąć kartę/pendrive i dodać
@Eco999: Także posiadam Yatoura i muszę potwierdzić słowa @maal. Straszna lipa z porządkowaniem muzyki w folderach. Pomimo tego, że wrzuciłem np. jakiś album do folderu w odpowiedniej kolejności oraz odpowiednio ponumerowałem pliki od 1 do 12 to potrafi pomieszać kolejność utworów i z albumu robi się syf.
@KimmyJimmel: @Eco999: Utwory sa odtwarzane wg dat, więc nazwanie 01,02,03,04 etc nie ma sensu. Total commanderem możesz nadać daty wg uznania. Strasznie dużo #!$%@? jak na wrzucenie muzyki do auta.

Edit: Jeśli masz w radio samochodowym wejście aux to kup na allegro kabel aux-jack za ~12cebulionów. Wygodniejsze w obsłudze i prostsze w instalacji
@maal: Właśnie sprawdzałem też datę i z tego co pamiętam to się zgadzała, odpowiednio późniejsza godzina do kolejnych utworów z albumu dlatego że konwertowałem cały album z FLAC do MP3. Ale muszę to jeszcze sprawdzić.

Dokładnie, zbyt dużo #!$%@?. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@maal: @KimmyJimmel
No to jednego kandydata mamy z głowy. Dzięki za podzielenie się wiedzą. Teraz głownie zastanawiam się nad Nvox lub Dension bo oba maja wbudowane BT co też zawsze byłoby sporą wygodą o ile sam dzwięk miałby przyzwoitą jakość. Xcarlink też obłuży BT ale z dodatkowym modułem co już średnio mi się podoba. Jednak najbardziej zalezy mi na jakości i wygodnym korzystaniu z karty SD, ewentualnie pendrive.
Jeśli masz w radio samochodowym wejście aux to kup na allegro kabel aux-jack za ~12cebulionów.

@maal: Mam aux, ale jeden kabelek już przerabiałem i nie działał. Znalazłem, że rozwiązaniem (którego ostatecznie nie sprawdziłem) była zmiana pinów, ale ponoć sam dzwięk był zbyt mocno wyciszony.
Generalnie ze względu na wygodę wolałbym właśnie wrzucic kartę czy pena i mieć spokój z kolejnymi kablami do ipoda, czy telefonu. Za dużo tego się robi, stąd
@Eco999: Jeśli nie zalezy Ci na oryginalnym radio zawsze możesz wymienić na takie, które czyta karty pamięci. Znajomy mirek tak zrobił. Czyta 16GB kartę, foldery mają normalna nazwę a nie CD## i czyta tagi.
@Eco999: Używam Yatour, żadnych problemów z folderami i wrzucaniem nie zauważyłem. Tak że widać nie zawsze są problemy. Ale dobrze że wcześniej tego nie czytałem, bo bym pewnie nie kupił ;)
@Eco999: Korzystałem z tych Yatourów, Xcarlink i jakościowo to słabe było. Zemex dość drogi, ale jakościowo dużo lepszy i zapamiętuje chociaż na którym kawałku i dokładnej minucie zatrzymałem odtwarzanie, czego wyżej wymienione nie potrafią (albo ja miałem jakąś starą wersję). Yatour miał problem z radiem, raz działał, raz nie. Xcarlink podobna sytuacja.
@Storczycki: Yatour także wyświetla u mnie tytuł utworu w BMW.

@Emporio: @Eco999: To prawda, jakość Yatoura nie powala, ale u mnie także pamięta moment, w którym zatrzymało się odtwarzanie i po odpaleniu radia zaczyna od tego miejsca. Nie miałem też takiej sytuacji, aby nie chciał się uruchomić.