Aktywne Wpisy

Misaka +378
Adek1243 +2
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Chcę zrobić multibootowalnego pendrive.
16GB.
Zamierzam na nim umieścić Gparted, Kaspersky Live CD, Eset Sys Rescue i inne narzędzia pomagające w codziennej pracy na serwisie komputerowym. (może nawet parę wersji windows)
Chciałbym się poradzić. W programie YUMI podczas wgrywania jakiejś dystrybucji linuxa program pyta o wielkość Persistent File. Jak duży plik ustawić dla odpowiednich dystrybucji?
Ubuntu/Kubuntu/eset/kaspersky/gparted?/cokolwiek
#pytaniedoeksperta
edit; i jak cos to sie o obraz tez bym usmiechnal z checia do Ciebie.
ewentualnie kiedys archa jeszcze sproboje sprawdzic, ale jakos boje sie tej dystrubucji.
generalnie cisnienia na cos takiego nie mam i tak przy okazji o tym wspomnialem. co teraz jak sie na spokojnie zastanowilem nie ma sensu, bo zabawa