Wpis z mikrobloga

Angielskie Śniadanie to jedna z najpiękniejszych rzeczy w kulinariach na całym świecie.
Angole od razu rozumiały, o co chodzi. Śniadanie musi być pożywne, ciepłe, atrakcyjne i urozmaicone, to ma być coś do czego chce ci się wstać i ze śpiochami w oczach i od razu biec do kuchni, to musi być feeria barw i smaków która cię zmotywuje do rozbudzenia się, żeby je wszystkie świadomie poczuć i napawać się ich aromatem... to nie jest #!$%@? bułka z szynką, bułka z serem czy bułka z gównem. Obiad na śniadanie to najlepsza rzecz jaką można dla siebie zrobić. Polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem #uk #sniadanie
Pobierz
źródło: comment_c690Gb5ZOxv48EZWJAmPGLnmJbzlh3pA.jpg
  • 67
@kranu: E tam, szybko się robi. Na patelnie grillową wrzucasz i bułkę, i frankfurterki i pomidorki i bekon, zostawiasz na parę minut, potem przewracasz, w międzyczasie możesz sobie zgolić koper pod nosem ( ͡º ͜ʖ͡º) a na zwykłej patelni szybko skwierczy sadzone jajko. Dwie patelnie brudne, pozmywasz wracając z pracy. Fasolkę można podgrzać w mikrofali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bieniuraper: dzisiaj, ale kiedyś więcej pracowało się fizycznie, niejeden hodował zwierzęta, a wtedy nie ma deszcz, wiatr, śnieg - pracować trzeba. I mieć do tego energię. Taka prawda, że spożywamy często tyle kalorii, co kiedyś, gdy potrzebowaliśmy więcej energii, więc tyjemy. Myślisz, że dlaczego często ludzie starsi, na emeryturze tyją? Od dobrobytu? :D Ano od tego, że już nie pracują, a nawyki żywieniowe takie same, jak w okresie zatrudnienia.
@meokong: byłem któregoś razu w Londynie w tej knajpie (link na dole). Dostajesz menu i wybierasz z niego co tylko chcesz, a kelnerka proponuje kolejne pozycje. Boczek, black pudding (noo.. kaszanka po naszemu), ta szkocka papka z kapusty, kiełbaski, skwarki, fasola, frytki, ziemniaki i pieczarki. Wszystko, ekhm... WSZYSTKO smażone obficie w tłuszczu. Tak jak byliśmy zachwyceni wchodząc (głodni jak bestie), tak całą reszte dnia cierpieliśmy. Never again jakby to powiedział James
Angole od razu rozumiały, o co chodzi. Śniadanie musi być pożywne, ciepłe, atrakcyjne i urozmaicone, to ma być coś do czego chce ci się wstać i ze śpiochami w oczach i od razu biec do kuchni, to musi być feeria barw i smaków która cię zmotywuje do rozbudzenia się, żeby je wszystkie świadomie poczuć i napawać się ich aromatem...


@meokong: haha, przecież to jedna z najtańszych szam kiedyś dla roboli XIX
@meokong: Makłowicz mówił w jednym ze swoich programów że Anglicy ze względu na #!$%@?ą u nich pogodę muszą jeść taki syf żeby nie paść w pracy/szkole przed przed południem.
W krajach gdzie jest normalny klimat z latem/wiosną i zimą lub jesienią takiego syfu się nie jada.
@meokong: akurat angielskie śniadanie jest jakie jest bo powstało za czasów rewolucji przemysłowej, zanim jeszcze istniały związki zawodowe itp i chop się musiał nażryć żeby mógł #!$%@?ć w fabryce 10 godzin bez przerw. Poza tym, po roku spędzonym w Anglii muszę dodać od siebie że dość szybko się nudzi i jest dobre tylko jak się takie je raz na jakiś czas.