Wpis z mikrobloga

@NiepotrafieAngielskiego: Ale człowieku, trochę kultury. Nie jesteśmy (tak sądzę) dziećmi, żeby bawić się w założenia, że "to co lubię ja jest fajne, to co ty głupie". Mnie program Kukiza i jego chęć zdetronizowania PO-PiSu przekonał. Od początku kadencji sejmu śledzę ich inicjatywy legislacyjne, czytam ich komentarze dot. konkretnych ustaw PiSu. Nie żałuję tego głosu, ani trochę! Ubolewam tylko, że RN się odłączyło, to nie było coś, co można było ot
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: No właśnie i ta idea bardzo mi się podobała. Tymczasem klub nie wytrzymał tych różnic i bum :( I teraz jeszcze wyraźniejszy podział PiS/PO.N. Wiem, wiem, w przyszłych wyborach będzie Korwin i inne partie, ale przez te 4 lata liczyłem na kogoś o fajnych pomysłach i różnych inicjatywach, mimo małej liczby posłów.
  • Odpowiedz
@whysooseriouss: przeciez to było oczywste, że tak będzie. Polityka to nie gra komputerowa.... by marzyć o autonomicznych jednostak. W kupei siła. Jednostki są skazane na stracenie. Kukiz to zbiór małych grupek albo jednostek. Fundacja republikańska, Narodowcy, Związkowcy, Paru akademików.... Ktoś z biznesu się przewija.
Każdy ma inne rozkminy.
  • Odpowiedz
@whysooseriouss: program? przecież oni nie majążadnego programu. PRzecież Ci napisałem dopiero, że tam jest kilka mikro frakcji i kazda ma własne rozkminy. Co wymyślą goście z Fundacji Republikańskiej to związkowcy nawet nie strawią i vice wersa.
JA nie popieram żadnej partii. Co najwyżej prostuje brednie pompowane przez idiotóz neuropy. dx
JA mam poglądy gospodarcze a nie polityczne. J---e mnie czy będzie rządził ultra patriota czy jakiś ex stalinowiec podszywający się
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: Mieli propozycje dot. podatków, propozycje usunięcia niektórych przepisów (jak 1066), nowej konstytucji, ustawy medialnej (choć oszukani przez PiS), kwestie ideologiczne (ustawa o OUN-UPA), sprzeciw wobec TTIP, własny pomysł na TK. Nie słyszałeś o tym, bo te ustawy ginęły przy pierwszym głosowaniu.
  • Odpowiedz