Aktywne Wpisy

szcz33pan +1315
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz
balbezaur +539

Dzień dobry! Potrzebuję pomocy Mireczki :/
Przenoszę stronę z home.pl na linuxpl.com - domena przepięta, czysty WP zainstalowany, pliki z wp-content dorzucone, baza danych zaimportowana - jednak od nowa pojawia się instalacja WP :/ Jakieś pomysły?
pewnie wlaśnie z konfigiem jest problem
@laza: Duplicator radzi sobie z moimi plikami tylko w wersji pro, a na to środków nie mam
Domena jest podpięta, w publichtml wrzucam wszystkie pliki, które były na poprzednim serwerze. Robię nową bazę danych, z ktorej usuwam wszystkie tabele i importuję w jej miejsce tą z poprzedniego serwera, a jedyne zmiany, które wprowadzam, mają mieć miejsce w wpconfig?
0. założenia: masz domene podpiętą do folderu i pusta baze danych, adres sie nie zmienia
1. przenosisz pliki
2. zmieniasz wp-config z danymi do nowej bazy
3. przenosisz baze
1. Nie mam już plików na poprzednim serwerze, jedynie bazę danych
otworzyłem plik bazy danych w sublimetext'cie i pozmieniałem adresy, np.
z serwer12345.home.pl na www.mojastrona.pl
Mam pliki, które pobrałem z serwera, znajduje się w nich cała strona. Na serwerze mam jeszcze jedynie starą bazę danych, którą mogę wyeksportować
źródło: comment_rcLoxaVJXIL5cqPSlFi0bxVhGkURcx67.jpg
Pobierz1. wgraj kopie plików na nowy host
2. utwórz nową bazę danych
3. wprowadź nowe dane do bazy w pliku wp-config.php
4. zaimportuj bazę