Wpis z mikrobloga

Stara kamienica, stara zabudowa balkonu, ósme pietro i kot. Kot jest najbardziej balkonowym kotem wszechświata. ale okien nie mozna otworzyc, bo wyleci... wiec wczoraj 2h skakalam prawie wylatujac zo okno, zakladajac mu siatkę. kilka awaryjnych sytuacji, dwa zlamane wiertla (staaare stalowe ramy, nic nie da sie do nich przykrecic), ale jest, kot siedzi i mialczy bo ma ptaki i swieze powietrze :3

najwiekszym problemem byly takie malr.. parapeciki zamontowane na oknach, przez co musialam wykombinowac cos powyzej, zeby przyczepic uchwyty do siatlo. No i jest, zwykla listewka drewniana. Jeden wkret udalo sie zrobic, reszta na klej, bo oczywiscie popekaly wiertla. Profile okna stare, z 1cm grubosci, a wiertla dupnej jakosci... Oby to wszystko przetrwalo jeden sezon, pozniej tata przyspawa mi jakies metalowe cos :-D

ps. tak, mam od tego niebieskiego, ALE. Robienie takich rzeczy sprawia mi przyjemność, a jemu mniej. Wiec win win :-D

#kot #koty #zwierzaczki #budujzwykopem #remontujzwykopem
Pobierz Khaleesi - Stara kamienica, stara zabudowa balkonu, ósme pietro i kot. Kot jest najba...
źródło: comment_MzMgRymUFpDKj3ONQAG5PcJ5CJny2Cx2.jpg
  • 29
@Khaleesi: ja u siebie w domu zrobiłem inaczej - zrobiłem rame drewnianą i przybiłem siatke z leroy merlin a potem od zewnątrz przykleiłem na taśme montażową w 4 miejscach... trzyma się bardzo dobrze a i zdemontować łatwiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Khaleesi: bo musi to być wkręt do stali tj. z długim "ryjem" wiertelkiem takie na 100 procent wchodza. Ty zaś kupiłaś tak zwane "farmery" czyli wkręty do drewna z krótkim wiertlem używane do montowania pokryć dachowych :-) Minusem wiertła jest to że jest długie, a jak do tego dojdzie że jest cienkie tj 4 to takie dziwne rzeczy się dzieją . dla obytego mężczyzny nie powinno sprawić kłopotu zrobienie kilku otworów
@Khaleesi:
@WhyCry:

Znam sytuację gdzie kotka wspinała się po moskitierze jak właścicieli nie było w domu. Pewnego razu zaczepiła się o nią pazurami i nie mógła się uwolnić.
Na zewnątrz było ze 30 stopni i słońce grzało więc to musiało być dla niej koszmarne przeżycie. Podobno długo do siebie dochodziła.