Wpis z mikrobloga

Wjeżdżam na stację benzynową. Tankuję. Idę zapłacić. Na wejściu mijam Sebę który mierzy mnie wzrokiem od góry do dołu. Płacę. Żegnam kasjera, wychodzę na zewnątrz. Seba wcinając wcześniej zakupionego hotdoga obczaja mój sprzęt.
- Ile to ma pojemności?
- Starając się nie zwracać uwagi na bezpośredniość osobnika odpowiadam, że 600.
- A ile ma koni?
- Książkowo 102.
- Ooooo to więcej niż ja
- ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie zwracając uwagi na bezsens wypowiedzianego zdania zerkam na to czym Sebastian przyjechał. Renault Twingo. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z niekrytym zażenowaniem wracam do zakładania rękawiczek. Na odchodne rzuca mi jeszcze jedno pytanie:
- A na koło już wchodzisz czy jeszcze nie hehe?
Głębokie westchnięcie pod kaskiem. Kurtyna.
#coolstory #motocykle
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@querly: pewnie w pobliżu dużego blokowiska, więc lokalizacja może dużo tłumaczyć ;) Mi się takie rzeczy rzadko zdarzają, częściej starsi ludzie pytają czy nie jest zimno :)
  • Odpowiedz
@urwis69: Jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę( ͡º ͜ʖ͡º). Mnie nie denerwują pytania ludzi, jeśli jakiś dzieciak czy facet podejdzie i zapyta z głową i sensem o motocykl. Wkurza mnie ten fanatyzm, jak również o tym CODA powiedział wyraźnie. Nie mam kołka w tyłku, ale jeśli setny raz podchodzi do Ciebie sebek i zadaje pytanie czy spalisz lacza albo wysprzęglisz na środku parkingu pod Tesco to jest
  • Odpowiedz
ja snie lekko usmiecham, mowie, ze to nie HD, ze szybko nie jezdzi, ze tak jest drogi, tak ma sie tak swiecic, i pali tyle ile musi.
Zawsze pogadam, niezaleznie od tego kto zagaduje.
Ale na akcje z tym, ze ktos siada by zrobic fote, albo robi jakies przymiarki bez mojej wiedzy nie pozwalam.
Zapytac trzeba takiego osobnika czy lubi jak mu ktos siada na jego babe.
Zycze wam dystansu....
PMV_Norway - ja snie lekko usmiecham, mowie, ze to nie HD, ze szybko nie jezdzi, ze t...

źródło: comment_FY1qSX4bENn9mjhU2o4VrchfnLcKeTVc.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@FuriousViking: Jeśli wkurza Cię odpowiadanie na takie pytania to powiem Ci że zajeżdża bucem. Co do typa z filmiku co ma problem odpowiedzieć na pytania
- ile kosztował
- ile pali
Może koleś chce sobie kupić i mu korona z głowy nie spadnie jak odpowie.
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: Sam czasem zastanawiam się co bym zrobił w takiej sytuacji. Ciśnienie skacze mi na samą myśl. Co innego jeśli osoba podejdzie, zapyta albo ja sam zaproponuje czy nie chciałaby usiąść.
Miał ktoś jeszcze podobne przygody?
  • Odpowiedz
Od nas zalezy czy sie zachowamy jak buc czy nie. Bo bucow wśród motocyklistow tez nie brakuje.
Pamietajmy motocyklisci, ze takie sytuacje, pytania byly, sa i beda sie zdarzac. A jezli ktos ma z tym problem to moze powinien sprzedac moto ?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz