Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
Seaman193 +2
#zareczyny #pierscionek #diament pytanie do panów którzy robili pierścionek zaręczynowy na zamówienie z diamentem. Niebawem bo w tym roku planuje się oświadczyć i powoli szukam odpowiedniego pierścionka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stwierdziłem że kupię diament oddzielnie a pierścionek zostanie wykonany przez złotnika. Czy strona e-diamenty.pl na której można zakupić dany kamień jest warta uwagi? Czy może szukać gdzie indziej? Może ktoś może

babel-node radzi sobie bezproblemowo, natomiast webpack wrzuca errorami przy funkcjach async
Kod:
http://pastebin.com/90JabSQS
#webpack #babel #es6 #es7 #javascript
babel-node jest dostępne po zainstalowaniu babel-core oraz babel-cli do tego potrzebujesz jeszcze presetów oczywiście.
Po pierwsze entry point w webpacku:
entry: './src/index.js',Czy są jakieś korzyści z trzymania konfiguracji babel w pliku
.babelrcanieżelipackage.json? Z ESLintem sprawa jest prosta, bo część edytorów po prostu ignoruje konfiguracje projektu zawartą w plikupackage.json, więc tutaj zawsze wrzucam to pliku.eslintrc.Miałem zapytać o zasadność korzystania z biblioteki do Promises, ale i tutaj
Co do promised-mongo to wg mnie lepiej korzystać z wrappera choćby z tego powodu, że BlueBird reimplementuje funkcje dodając do nich suffix "async" nie modyfikując istniejących. Czyli nie będzie findOne tylko findOneAsync itp itd. I w mojej opinii
btw. masz może takie cosik dla rollupa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
typescript potrafi kompilować async/await na postać generatorów a kod jest zgodny z ES6 ale niestety ten kod nie działa
class Test {
async warnMe() {
await this.showWarning( 2000 ,
pamiętaj, że przy deklaracji metody nie stosujesz słowa kluczowego
function, sądzę że stąd może wynikać błąd. przy metodie stosujesz po prostu: async nazwaMetody() { ... kod ... }