Wpis z mikrobloga

@Huffy: jak nie możecie zrobić tych gmow na testowym, to może zróbcie chociaż jakąś rune z chorym dmg'em, zabijącą mobki na raz, bo nie chce mi się siedziec na tych grzybach 3h...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@igorf: to nie siedź, posiedza Ci który mię maja takich problemów. A mapa nie ma byc sprawdzana tylko pod względem dziur w ścianach i krzywych schodów, ale także czy mobów nie jest za mało/za dużo, czy nie robią jakiegoś dziwnego dmg, wszystko ma być wykrywanie tak, jak mogłoby być podczas normalnej rozgrywki.
  • Odpowiedz
@igorf: Czemu nikt? Mapę do testowania wrzuciłam wczoraj w nocy, a już kilka osób po niej biegało i powysyłało mi parę błędów.
  • Odpowiedz
to nie siedź

ok
@Huffy: A tak zamiast paru błędów miałabyś już parenaście. Chodziło mi tylko o ułatwienie testowania mapy, którego zrobienie zajęło by wam 5 minut ale szkoda mi znowu 3 dni na przedstawianie Ci argumentów, żeby na koniec i tak usłyszeć "nie".
  • Odpowiedz
@igorf:

zajęło by wam 5 minut

przerzucenie bazy danych i skonfigurowanie jej z instancją testową przy takiej ilości danych jaką mamy nie jest tak szybkie. Do tego zrobienie backupów przed, po i w trakcie ;) robimy wymianę bazy co jakiś czas.
@huffy: a Ty posłuchaj kolegów z którymi wczoraj rozmawialiśmy i zastosuj się do rad z gadaniem z trolami - nie ma co, ignoruj.
  • Odpowiedz
@Huffy: A czy ja komuś bronie expienia sobie na serwerze testowym? Wydaje mi się że dając więcej mozliwości wykrycia bugów, zwiększasz prawdopodobieństwo wykrycia i ilość wykrytych bugów. Niektóre bugi są do tej pory przez was nie wykryte i nie zmienione na normalnej mapie. Skończmy to, bo znałem już odpowiedź pisząc tą propozycję i tylko marnujecie mój czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@igorf: Jeżeli jesteś tak chętny w testowaniu to proponuje Ci abyś potestował u nas mapę oraz rozwiązania techniczne które wbudowaliśmy, tacy ludzie jak Ty są bardzo wartościowi. Napisz do mnie, stworzę Ci GM'a i posprawdzasz mapę AMBEROT ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@igorf: Dokładnie tak, jako Twórca produktu chce go sprawdzić jak najlepiej się da, jeżeli ktoś sam się wyrywa do testowania to jest dla mnie wartościowy. Osoba taka może znaleźć błędy na które inne osoby nie zwrócą uwagę. Nie widzę niestety w moim zdaniu nic "top kek". Możliwe, że Ciebie źle oceniłem więc eot. :)
  • Odpowiedz