Wpis z mikrobloga

@Amfidiusz: Nie było. Błąd zauważyłem przedwczoraj. Jak sytuacja się powtórzy to za kilka godzin przycisk "dalej" zniknie. Z drugiej strony zamówienie które ja złożyłem anulowali bo "dział aktywacji wyznaczył kaucję", a w sklepie internetowym kaucja nie może być pobrana "z przyczyn technicznych". Ale jak by ktoś chciał się procesować...
  • Odpowiedz
@kuba: na razie się nie tłumaczyli, zamówienie z przedwczoraj anulowali wczoraj z powodu kaucji. Napisałem im maila, odpisali szablonem "patrz na regulamin".

@wujekjoe: może jest jakiś wyko-prawnik który oceni szanse? :) Pozew zbiorowy? :)
  • Odpowiedz
@wujekjoe: mogę zrobić wykop jak coś, ale odpowiedziałem na ich "szablon" i na razie zamilkli. Kto wie... może jak poczekam to będzie to wykop pochwalny, że wybrnęli z honorem? :)
  • Odpowiedz
@wujekjoe: Nie tam pisze o taryfie o nazwie "BEZ LIMITU 249", a w dokumencie który przedstawiłeś jest taryfa z końcówką "299". @kuba: Spróbuj odświeżyć kilka razy, kumplowi z pracy zaraz po jego zniknięciu tak się raz pojawił. Jak nie to pewnie jutro lub w poniedziałek pojawi się ponownie.
  • Odpowiedz