Aktywne Wpisy

NaczelnyWoody +260
Ze wszystkich #mlm scamów najbardziej udanym jest bez wątpienia sekta Thermomixiarzy xD
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd
#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd
#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis

Zarzutkkake +172
Miesiąc temu kurier zostawił mi paczkę pod drzwiami, nie informując mnie w żaden sposób o tym.
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało

Cześć Mirki!
Przerabiam sobie Tutoriale z javy. Doszedłem do jednego, gdzie zapisujemy i odczytujemy dane z .txt.
Pomyślałem, że napiszę program, w którym podajemy Login i Hasło. Są one zapisywane w .txt. Następnie program chce od nas ww. loginu i hasła do "zalogowania się". Gdy je podamy, to porównuje je poprzez "if" z loginem i hasłem z pliku .txt.
Niestety, gdy podajemy poprawny login i hasło to dostajemy informację, że któraś z danych jest nie poprawna. Powiecie mi dlaczego?
Od razu mówie - nie bijcie za brzydki kod, bo to dopiero moje początki. Ale chętnie wysłucham rad od was ( ͡° ͜ʖ ͡°)
import java.io.FileNotFoundException;
import java.io.PrintWriter;
import java.util.Scanner;
import java.io.File;
public class LoginIHaslo {
public static void main(String []args) throws FileNotFoundException{
Scanner input = new Scanner(System.in);
System.out.println("Podaj swój login:");
String login = input.nextLine();
System.out.println("Podaj swoje hasło:");
String haslo = input.nextLine();
PrintWriter saveLogin = new PrintWriter("login.txt");
saveLogin.print(login);
PrintWriter savePassword = new PrintWriter("haslo.txt");
savePassword.print(haslo);
saveLogin.close();
savePassword.close();
System.out.println("Podaj Login i Hasło do serwisu.");
System.out.println("Login:");
String userLogin = input.nextLine();
System.out.println("Hasło:");
String userPasswordr = input.nextLine();
Scanner readLogin = new Scanner(new File("login.txt"));
Scanner readPassword = new Scanner(new File("haslo.txt"));
if(userLogin.equals(readLogin) && userPasswordr.equals(readPassword)){
System.out.println("Zostałeś zalogowany!");
}else{
System.out.println("Login lub hasło są niepoprawne!");
}
}
}
if (userLogin.equals(readLogin.nextLine()) && userPasswordr.equals(readPassword.nextLine())) {
Komentarz usunięty przez autora