Wpis z mikrobloga

Lunchboxy na jutro :)
1. Śniadanie: kasza jaglana z tropikalnymi owocami - świeżym ananasem, kiwi, bananem (rano dorzucę pestki dyni i słonecznika)
2. Zupa krem z kukurydzy z czerwonym curry i imbirem. Do tego podpiekana tortilla pełnoziarnista w oliwie i kolendrze.
3. Kasza gryczana, polędwiczki wieprzowew sosie musztardowo-pieczarkowym (więcej mięsa pod warzywami;) , brokuły + oliwa z bazylią

Nic specjalnego, bo dzisiaj kiepski dzień na gotowanie.

#mikrokoksy (bo masa motzno)
#gotujzwykopem
#dieta
#cookologia
monkali - Lunchboxy na jutro :)
1. Śniadanie: kasza jaglana z tropikalnymi owocami -...

źródło: comment_r1NmdgQmvxibkLXKcX3PoonZFk5fiwrH.jpg

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@monkali: Brokuł przegotowany o sześć godzin za długo... Nasiona kukurydzy mają w sobie tyle błonnika, że po samej tej zupie wysrasz całą zawartość jelit i pełnoziarnista tortilla (jeśli oryginalna, to de facto też z kukurydzy...) wcale nie jest potrzebna.

• Odpowiedz
@monkali: no waga fajna, przy tym wzroscie, no i przy takiej ilosci jedzenia to widze ruchu musi byc sporo, codziennie tyle kcal ? czy to czasami tyle kcal wpadnie a reszta tygodnia ledwo 1500 ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
WITAM SPORTOWE ŚWIRY JEST 6 RANO JA WŁAŚNIE SZYKUJE SIĘ NA NASTĘPNY DZIEŃ SPORTOWYCH ZMAGAŃ ZA GODZINĘ ODWIOZĘ MOJĄ AMELKĘ DO SZKOŁY A POTEM WRÓCĘ ZROBIĆ POSIŁKI PODKREŚLAM POSIŁKI NA CAŁY DZIEŃ W POJEMNIKACH NA MROŻONKI NO WITAM ODWIOZŁEM JUŻ AMELKĘ ROBIĘ TERAZ MOJEGO OMLETA Z 600 GRAM BIAŁEK JAJ ORZECHÓW MIGDAŁÓW MASŁA ORZECHOWEGO CYNAMONU I PIEPRZU KAJEŃSKIEGO DLA ZŁAMANIA SMAKU NA NASTĘPNE POSIŁKI PODKREŚLAM POSIŁKI MAM INDYKA Z RYŻEM I WARZYWAMI
  • Odpowiedz
@kaef: brokuły gotowane na parze 10 minut, więc zły strzał :)
Tortilla pszenna pełnoziarnista, sorry za złe nazewnictwo :D Na 2 osoby 1/4 tortilli, jako dodatek do zupy. Nie przesadzaj, to tylko dla smaku, nie umrzemy od tego, a ja nie lubię zupy bez dodatków.
Na zupę kukurydzianą miałam ochotę i ją zrobiłam. Przynajmniej będę miała czyściutkie jelita ;) Nigdy nie jesz kukurydzy? :)
@tomeg: odebrał w końcu
  • Odpowiedz
@Zydoslaw: Wystarczy ogarniać kilka rzeczy na raz, ja jestem w stanie ugotować dwa posiłki na raz i w tym czasie jeszcze gary umyć. Ogranicza mnie tylko mały blat i dwa palniki na kuchence. Z kolei mój niebieski robi wszystko wolniej i też się dziwi, dlaczego np. myję gary 2xszybciej od niego xD
  • Odpowiedz
@Zydoslaw: @Zydoslaw: 45 minut. Miałam ugotowany bulion. Zawsze gotuje większą porcję. Wszystkie posiłki robię na raz. Polędwiczki smaży się po 3 minuty z każdej strony, pokroić pieczarki cebulę dla 2 osób to kilka minut. W innym garnku podduszam warzywa na zupę. Na innym palniku gotuje się kasza.Serio, da się w 45 minut. Jak trochę ogarnę różne sprawy to mogę tutoriale robić to zobaczysz, że się da.
@Adrian00
  • Odpowiedz