Wpis z mikrobloga

@Sepzpietryny: znam raport traffic index, nie widzę w nim nieścisłości, przecież to raport z danymi za 2015 rok, więc miejsce Łodzi na podium mnie nie dziwi.

a w takie rewelacje jak

zarabiają na dostarczaniu policji informacji od użytkowników swoich nawigacji gdzie przekraczana jest prędkość i warto zastawiać pułapki

już kompletnie nie wierzę
@TinyHadronCollider: może jak zoptymalizują ta strone to bedzie OK, a takto muli okrutnie i do Google Maps nie ma w ogóle startu...

@Sepzpietryny: na początku miałem wątpliwości, ale Ty jesteś tym niesławnym bojownikiem, Don Kichotem o Łódź, zbanowanym Mirkiem @Przygoda xD Niektore rzeczy są tak pięknie niezmienne :D :D :D
@TinyHadronCollider: Swoją drogą odkryłem czemu tomtom jest tak beznadziejny w tych rankingach, używają bardzo dziwnych kryteriów porównujących czas w godzinach szczytu i poza nimi. Jednym słowem jeżeli jakieś miasto ma średnią prędkość cały dzień 5 km/h to nie jest zakorkowane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co ma piernik do wiatraka? Ten post jest o czymś innym.

@Sepzpietryny: na post już odpowiedziałem, to była uwaga do Ciebie, bo Twoje pisanie jest wciąż tak bardzo niezmienne i charakterystyczne, że musiałem sprawdzić czy Ty to Ty :)

- TomTom napisał, że Łódź jest najbardziej zakorkowana?
- o to #!$%@?! Do dupy majo te nawigacje, Łódź lepsza niż Wawa i Kraków! Nie znajo się, ja się znam bo jeżdżę po
@ksaler: To że lubię Łódź nie ma tu nic do rzeczy, tom tom jest w Łodzi i powinienem wg Twojej logiki ich bronić ale się nie da, Miałem kiedyś "przyjemność" korzystania z ich nawigacji i to był dramat, potem poczytałem że informacje które zbierają służą im do zarabiania na prześladowaniu kierowców a potem zobaczyłem te rankingi które naprawdę nie mają nic wspólnego z rzeczywistością co łatwo sprawdzić nawet nie ruszając się
@Sepzpietryny: "zakorkowanie" liczone jest w inny sposób. Porównywana jest prędkość (czasy przejazdów) pojazdów na drogach w sytuacji, gdzie nie ma żadnych opóźnień (najczęściej w czasie nocy) z prędkościami (czasami przejazdów) w czasie dnia. Jeśli Łódź ma średni wskaźnik 54%, to oznacza, że jak w nocy odcinek X pokonujesz w czasie 30 minut, to w czasie dnia średnio zajmie Ci to ok. 46 minut. Ale jak sprawdzić np. popołudniowy szczyt, ranking mówi,
@TinyHadronCollider: Ja wiem jak tom tom to liczy ale wychodzą kompletne bzdury! Pewnie na podstawie nawigacji której nikt nie wyłącza wchodząc np na pół godz. do marketu i sta takie kwiatki.
A remont mostu mnie trwał tyle co przelotny opad śniegu, w Łodzi faktycznie było źle zwłaszcza zaraz po zamknięciu WZ ale później każdy znalazł swój objazd i było jako-tako, w Warszawie korki są permanentne a bez tego mostu był dramat