Aktywne Wpisy

kieubasa +62

Ryksa +6
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

1. Mam projekt na #symfony2 i muszę zrobić koszyk. W jaki sposób zrobić to najlepiej? Aktualnie zamierzam zrobić tak, że będę przechowywał w bazie danych: użytkownik -> produkt.
2. Nie mam w pracy team leadera i muszę sobie radzić sam, więc może podpowiecie mi gdzie najlepiej upchnąć logikę koszyka (dodawanie, usuwanie, edycja produktów w koszyku)? Przy poprzednim projekcie logikę pakowałem do serwisów, ale jako że słabo znam strukturę frameworka, może jest bardziej odpowiednie miejsce na to.
3. Wiem, że istnieje SyliusCartBundle, ale za cholerę nie potrafię tego skonfigurować, stąd mój wybór by stworzyć koszyk własnoręcznie od zera.
#webdev #php #symfony
1. Definitywnie tak. W bazie danych :)
2. Tworząc entity i repo i usuwać entity z tabeli koszyka?
3. Co uważasz za szybsze :)
#protip
Jeśli nie znasz Symfony, lub znasz w 20% to nie rób projektów komercyjnych, lecz ucz się a później za to bierz kasę. Bo to niszczy naszą branżę i opinię.
Sprawdzałem gdzie jest logika koszyka, to włożona jest do folderu Model. W SyliusCartBundle też jest to w folderze Model. Dlatego zacząłem mieć wątpliwości, że może o czymś nie wiem i takie rzeczy jak logika koszyka muszę trzymać w innym miejscu.
No a na mirko pewnie jest wielu dobrych webdevów, którzy mogliby mi wskazać jakie rozwiązanie jest najlepsze.
Osobiście oparł bym koszyk na bazie Redisa, ze względu na bardzo szybki czas operacji. Koszyk to nie jest nic trwałego, tworzenie specjalnej tabeli wiązącej użytkownika z produktem nie jest przekonujące. Dodatkowo powinieneś
@mariecziek: Jeśli nie potrafisz skonfigurować bundle'a, to skąd przekonanie, że napiszesz to lepiej niż twórcy bundle'a?
Takie podejście kończy się wymyślaniem koła na nowo, powtarzaniem błędów przeszłości (Ci od bundle'a zapewne mieli różne problemy po drodze i je rozwiązali – a Ty sam na nie prawdopodobnie trafisz w swoim kodzie), stratą czasu (bo w
1. kisiłem się na starej technologii: Yii1.13 i czysty PHP.
2. Zostałem bez team leadera, a jako osoba z niewielkim doświadczeniem (2 lata, czego z sf2 pracuję dopiero od ~3 miesięcy), szybciej rozwijałbym się pod okiem doświadczonej osoby.
W moim teraźniejszym miejscu pracy nie ma team leadera, nie ma code review, nie ma nic. Dlatego popracuję do urlopu i zmieniam
Łatwo będzie Ci zmienić w przyszłości :)
#darmowarada cene trzymaj w groszach ( w bazie i w koszyku ). Oszczędzisz sobie problemów z mnożeniem floatów w PHP. http://php.net/manual/en/language.types.float.php ( przeczytaj Warning ).