Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xamil54: ale oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że ci "mrugający z-----------e" powodują na autostradach stosunkowo niewiele wypadków, w przeciwieństwie do np. 70 letnich grzybów, którzy na święta wystawiają swoje Lanosy i zdejmują dwójkę dzieci na pasach?
  • Odpowiedz
@xamil54: oczywiście nie mówię, że kierowcy siedzący na zderzakach są spoko (bo nie są i sam tak nie robię, chociaż jeżdżę raczej szybko), ale serio - oni w praktyce wcale nie powodują aż tylu wypadków. Mimo wszystko to są ludzie jadący w 100% skupieniu, o szybkim czasie reakcji i najczęściej we współczesnym samochodzie, pozwalającym na dość szybką i komfortową jazdę. Poza tym autostrada sama w sobie jest jednym z bezpieczniejszych
  • Odpowiedz
@xamil54: Nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby zjechać na prawy pas. Będziesz miał gościa z głowy, bo będzie poganiał kolejnego i albo zrozumie, że to daremne, bo ruch duży, albo trafi na kozaczka i będziemy mieli nowe nagrania z naszych pięknych dróg. A tak serio to polecam jednak zjechać na prawy, nie będziesz musiał się wypłakiwać na mirko.
  • Odpowiedz
@xamil54: przede mną dzisiaj nagle zahamował motocyklista, który chwilę wcześniej wyprzedził mnie w kolumnie 4 maszyn. Musiał zamienić z kolegą słowo na temat dalszej trasy, jechałem około 100-120, wyprzedził mnie, reszta grupy zjechała na boczny pas, a on jebnął po heblach tak, że ledwo udało mi się gnoja ominąć, bo o hamowaniu nie było mowy. Oczywiście gdybym wjechał mu w tył z taką prędkością, to z niego i dziewczyny na
  • Odpowiedz