@PMV_Norway: ten goldas obok calkiem fajne malowanie ma ( ͡º͜ʖ͡º)" @epll w zasadzie to wiekszosc rzeczy co jest dodawana poza fabryka w wiekszosci srednio pasuje i psuje harmonie :P
@epll: Afra jako "Turystyczne Enduro" to taki Range Rover. Niby typowa asfaltówka, ale ma coś z Land Rovera - zjedziesz w gorszy teren i jest większa szansa że przejedziesz.
Generalnie jest to moto, na który można wrzucić namiot i manele i pojechać na jakieś mniej lub bardziej ubite szutry bo w głębsze błoto jest za ciężka.
@uosiu: @Stitch: @Mekki: @Gixaar: @PMV_Norway: @SzlachcicPolny: Miałem okazję zrobić wersją 2016 około 150 kilometrów Wersja ze skrzynią półautomatyczną gmolami i akcesoryjnymi podnóżkami... Co do kwestii prowadzenia Zawieszenie było ustawione "szosowo turystycznie" IMO Dla mnie i moich preferencji i wagi można by było zrobić twardziej... Tył nie miał tych problemów bo wstępnie były ustawione twardsze nastawy pod kufry albo plecak. Motocykl z oponami A/T to naprawdę solidna
@Szlaufman: tyle, ze zalozeniem afryki bylo to zeby powtorzyc sukces starej. Przy mniejszej cenie i gabarytach byc idealnym motocyklem, a nie krowa :P i tak sie spisuje :) pojemnosc i cena to nie wszystko
@Gixaar: oj Gixarze znowu glupio gadasz. :) to, że Ty masz w dupie stylistyke nie znaczy, że każdy ma mieć. w #!$%@? nudnie by bylo jakby wszystko tak samo wyglądalo ;) a stylistyka, smaczki, nawiazania sa mega w motocyklach. Na tym tez polega piekno motoryzacyji. Charakterystyczne ksztalty, linie, elementy ;) w skrocie.. pieprzysz o tych 12 latkach :)
Wbrew pozorom dla mnie jest w motocyklu sensowne rozpatrywanie formy ale w połączeniu z funkcją, nie w jakieś przestrzeni abstrakcji stylistyki dla stylistyki. W przypadku lamp Afryki wygląda to tak: w tego rodzaju moto powinny być dwie i są, powinny być dość duże i IMO są całkiem spore. Co prawda powinny być też bardziej schowane a wyglądają na wyciągnięte na zewnątrz. A teraz rozważywszy funkcję można oceniać formę.
http://www.advpulse.com/adv-bikes/honda-africa-twin-adventure-sports-concept/
#motocykle
@epll w zasadzie to wiekszosc rzeczy co jest dodawana poza fabryka w wiekszosci srednio pasuje i psuje harmonie :P
- Co jest złego w kufrach?
Zależy co włożysz, możesz np. "Złego" Tyrmanda albo Biblię Szatana, tanią szynkę z Biedronki, biały cukier....
Co tam chcesz, zakazau nie ma ale Biblia zaleca się złe rzeczy wkładać do lewego a dobre do prawego.
Gx
Uwielbiam te dyskusje estetyczne w tagu # motocykle.
Czuje się znowu jak 12latek w grupie kolegów z podwórka :-)
Gx
PS Ironia mam nadzieję do wytrzymania
Niby typowa asfaltówka, ale ma coś z Land Rovera - zjedziesz w gorszy teren i jest większa szansa że przejedziesz.
Generalnie jest to moto, na który można wrzucić namiot i manele i pojechać na jakieś mniej lub bardziej ubite szutry bo w głębsze błoto jest za ciężka.
BTW, fajną relację z "akurat trampkowej" trasy znalazłem.
http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=42&t=20160
Wbrew pozorom dla mnie jest w motocyklu sensowne rozpatrywanie formy ale w połączeniu z funkcją, nie w jakieś przestrzeni abstrakcji stylistyki dla stylistyki. W przypadku lamp Afryki wygląda to tak: w tego rodzaju moto powinny być dwie i są, powinny być dość duże i IMO są całkiem spore. Co prawda powinny być też bardziej schowane a wyglądają na wyciągnięte na zewnątrz. A teraz rozważywszy funkcję można oceniać formę.
Jak dla