Aktywne Wpisy
niebadzogrem +3
Hej #hydraulika #remontujzwykopem czy profesjonaliści mają jakieś gumowe nasadki na klucze by nie obrysować baterii/rurek ?
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Marek_Tempe +93
"Philip K. Dick, Philip Kindred Dick (1928 - 1982) – amerykański pisarz science fiction, który miał znaczący wpływ na rozwój tego gatunku literackiego. Uznaje się go także za jednego z prekursorów weird fiction. Zaliczany jest również do nurtu postmodernistycznego. Ursula K. Le Guin nazywała go „amerykańskim Borgesem”, przez Jęczmyka nazwany „Dostojewskim SF”, zaś przez Jamesona – „Szekspirem science fiction”. Jego popularność sprawiła, że od jego imienia i nazwiska powstały angielskie słowa: „dickian”
Tu otwarty przykład. Ktoś pomoże, nakieruje... hę?
https://codility.com/demo/take-sample-test/bf-leader/
Komentarz usunięty przez autora
Bez patrzenia na zadanie wziąłem z -1 na 1 przy linijce 6. I przeszło hahahah. Kod ustawiłem na Javę.
a) 10 linijka:
(n / 2) + 1
zamiast(n + 1) / 2
b) 16 linijka:
count >= pos
zamiastcount > pos
Wiem że dwie zmiany, ale wówczas
pos
określa liczbę wymaganych elementów dla lidera i jest łatwiejsze do zrozumienia.ciekawostka, rozwiązanie całego zadania na 129 bajtach w #python
solution=lambda A:-1 if set([x for x in A if A.count(x)>len(A)/2]) == set() else set([x for x in A if A.count(x)>len(A)/2]).pop()
solution=lambda A:[globals().__setitem__('y',set([x for x in A if A.count(x)>len(A)/2])),-1 if y==set() else y.pop()][1]
val solution=A.groupBy(identity).find(_._2.size>A.size/2).getOrElse((-1,-1))._1
przykład z pythona to pełnoprawna funkcja którą można normalnie wołać z argumentami
def solution(A:Seq[Int])=A.groupBy(identity).find(_._2.size>A.size/2).getOrElse((-1,-1))._1
solution←{(⍪∪⍵),+/(∪⍵)∘.⍷⍵}