Wpis z mikrobloga

@L3gion: Nie, po prostu zamiast głupio komentować to zagłębiłem się w tym temacie ;) UFS 2.0 oferuje do 350 MB/s odczytu, czyli jest obecnie najszybszą pamięcią stosowaną w telefonach. Takie rozwiązanie bezpośrednio przekłada się na szybkość telefonu ;) Jak komuś mało pamięci to mógł sobie kupić wersję ze 128 GB ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MrOsamaful: mieli jakieś powody takiej decyzji, może techniczne, może finansowe ale niech nie robią ludziom wody z mózgu jakby to była nowa technologia: "koniec z kasowaniem zdjęć czy aplikacji" jak w TV Mango.
  • Odpowiedz
@hqknz: Skoro klientom jednak brakowało tego to czemu mają nie reklamować, że to dodali? Lepiej pominąć ten fakt i niech większość ludzi nie wie, że slot kart wrócił? Na pewno duża część klientów nie czyta portali technologicznych i takie reklamy to jedyne ich źródło informacji o telefonie. Serio, nie ma się czego czepiać :)
  • Odpowiedz
@hqknz: No właśnie i dla tych ludzi przeznaczone są takie reklamy :) My się możemy z tego śmiać, pisać złośliwe komentarze, śmieszkować z Samsunga ale oni wiedzą co robią ;)
  • Odpowiedz
@hqknz: ale to telefon pod VR musi miec pamiec. Na 6 w 32gb telefonie pod vr bylo malo miejsca - gry filmy zdjecia 360. I brak mirjsca a kopiowanie i zgrywanie wnerwia. Co z taka pamiecia gdy mamy usera s6 plus vr a nie sam vr jak to ja robilem.
Mam 7 i gdyby nie darmowy gear vr i polowa kwoty za stary note3 i pare gratow - zwrocilbym. Dla
  • Odpowiedz
@hqknz: Kiedyś w jakiejś gazecie komputerowej redaktor opisał sprawę laptopa który nie obsługiwał wirtualizacji, mimo że w specyfikacji było napisane że ją obsługuje. Zadzwonił do producenta i dowiedział się że specyfikacja była na inny rynek, ale mają w planach ubogacić laptop o wirtualizację przy którejś aktualizacji ;)
  • Odpowiedz
Widać że Samsung uczy się od najlepszych.... #apple

Co nowość to FJUCZER. I krzyki MYŚMY TO WYMYŚLILI DAWNO!

A potem sterta linków jak już palmtopy z lat `90 miały połowę, a nawet ponad połowę tego co współczesne super smartfony. Jedynie wolniej wszystko działało.
  • Odpowiedz
@MrOsamaful: "wadą tego rozwiązania było, że w tamtym czasie nie mieli opracowanego rozwiązania współpracy tej pamięci z zewnętrzą kartą pamięci"

To żart sceniczny? To jak pracują komputery, które od lat mają kilka rodzajów pamięci (cache, RAM, HDD, SSD) ? Coz to za skomplikowana technologia. Nie dziwota, ze mnie odrzucilo po pierwszym spotkaniu ze smatfonem Samsunga.
  • Odpowiedz
Oni nawet nie wypuścili aktualizacji do 6.0 dla S6, a się biorą za S7? Co to za c-----a firma? xD

@Flypho: od przynajmniej kilkunastu dni jest dostępna dla telefonów w PL. To wina polskich operatorów, że nie publikowali aktualizacji. W innych krajach 6.0 dla Galaxy S6 jest dostępne od paru miesięcy.

Specjalnie dla Ciebie zrobiłem screena.
DOgi - > Oni nawet nie wypuścili aktualizacji do 6.0 dla S6, a się biorą za S7? Co to...

źródło: comment_02mdxQfzzRF64eFBaQ9ki8NbnSZ7mTrm.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@tomaszk-poz: nie jest to żaden żart. To dziwne że cie odrzucilo, w takim razie chyba zostałeś bez telefonu? Skoro nie pasuje ci samsung który obiektywnie patrząc robi jedne z najlepszych smartphonow.
  • Odpowiedz
@bodzi_dzwunik: karty pamięci i tak nie nadają się do nagrywania 4k więc słaby argument. Pamięć UFS 2.0 w galaxy s6 osiąga 28x więcej operacji i/o na sekunde niż zapewnialaby karta pamięci. No i jak komuś mało to może kupić wersję ze 128 GB pamięci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz