Aktywne Wpisy

wykop +108
🔄 Zmiany na Wykopie – co się zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
źródło: Wykop - lewy panel
Pobierz
Karl_Tofel +125

#takaprawda #gorzkiezale #ksiazki
nie ma oczywiście w tym nic złego ale nie sądzę by ktokolwiek narzekał na to że "chętnie bym poczytał ale nie mam pieniędzy"
@yanosky: to prawda, ale nie zgodzę się że czynniki ekonomiczne wpływają na stan czytelnictwa bo książki nie kupuje się codziennie, zresztą są biblioteki
ludzie głównie nie czytają bo nie lubią tego robić, bo książki kojarzą im się ze szkołą, wymagają jakiegoś wysiłku na który energie zużyli w pracy
stan czytelnictwa to bardziej skutek rozdysponowania środków (kasy i czasu) na inne bardziej przyziemne przyjemności które
Komentarz usunięty przez autora
Poza tym są też biblioteki.
Zobacz ile w internecie czy antykwariatach jest książek które były przeczytane w tydzień i odsprzedane do anty.
Sam mam parę takich książek które kosztowały z 40 - 50zl a ja dorwalem je za 15-20.
Tylko, że ja po polsku czytam tylko historyczne książki wiec popyt na nie tez duży nie jest i dość łatwo znaleźć takie
Owszem można za 5-10-15 PLNów kupić książkę. Ale czy chdozi o to, żeby całe życie chodzić na bazar czy stanowisko na dworcu? Czy nie można pójść do normalnej księgarni i za normalne pieniądze kupić książkę lub książki?
Mój różowy uwielbia Jo Nesbo i kupuje te książki co chwile i tylko na promocjach.
W ostatnie lato kupiła je za 10-15zł bo były w Realu i Lidlu(!!!) nówki sztuki.
http://allegro.pl/blask-fantastyczny-terry-pratchett-nowa-wys-24h-i6039072293.html - Pratchett za 21 a nie 29
http://allegro.pl/wybawiciel-jo-nesbo-pocket-nowa-wys-24h-i6037902040.html - Nesbo po trochę ponad dyszce chodzi
a nawet jeżeli ktoś chciałby kupować w Empiku po cenie okładkowej to nadal nie uwierzę że jak sebixa stać na smartfona i najacze za paręset złotych to nagle nie stać na książkę przynajmniej 2 razy w roku
@yanosky: Kupiłem w taniej książce za jakieś 45 PLNów.