Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
catmag +98
Mirki, zwracam się z prośbą o pomoc. Moja siostra przechodziła w Mławie przez pasy z psem, wtem nadjechała kobieta białą Kią Rio (rocznik mniej więcej 2015-2016) i rozjechała na pasach psa a siostrę niemal potrąciła. Z psa zostały flaki na asfalcie a kobieta uciekła z miejsca zdarzenia. Rozmawiała przez telefon jadąc, co widać na nagraniu. Załączony filmik jest z kamerki, która była na budynku 1 skrzyżowanie bliżej ale to ten samochód. Niestety
#humorobrazkowy #prawo #heheszki #komornik #komornikstory #katolicyzm
Sorry, ale niczego nie zrozumiałeś.
A potem dzwoni dłużnik z mordą od razu, że był już w tvn/polsacie/tvp i tam
@
Poza tym podejrzewam, że ten miłosierny pracodawca to zwykły Janusz który j---e swoich pracowników za minimalną więc i tak nie miałby czego przesyłać. xD
Swoją drogą dziwi mnie skąd na korwinistycznym wykopie ten hejt na komorników - umów trzeba dotrzymywać, czyż nie?
swiat jest serio bardziej skomplikowany
@Papilon: Ty faktycznie nie, ale caly ten moralizatorski ton dziala na nie jak plachta na byka. dlugi to normalny towar, ktorym sie handluje, hoduje je i tak naprawde od pewnego momentu juz nikomu nie zalezy na ich zamknieciu, a wprost przeciwnie - utrudnia sie to (i nie wchodze tutaj nawet w temat firm windykacyjnych)
@idqd: jeśli dłużnik miałby pieniądze i wolę spłaty, to sprawa nie trafiłaby do EPU. Bez obaw nie muszę się douczać.
A jeśli dług dostałeś w spadku, to w sumie wystarczyło odmówić jego przyjęcia. Problem tylko w tym, że trzeba to zrobić zanim dowie się co się dostało.
wole sobie pojeczec na forum dla fanow chinskich bajek, bo gul mi skacze, gdy widze te moralistyczna
@idqd: Dios mio, ok, rozumiem sytuację.
@idqd: Słuszna uwaga, faktycznie jest mnóstwo firm, które hurtowo odkupują jakieś gównowierzytelności, a którym nawet nie zależy na egzekucji. To jest potężny biznes, który
ja tylko widzialem, ze maja zostac urzednikami a nie prowadzic swoje wlasne kancelarie.
wiesz, jezeli ja mialbym o tym myslec jak o biznesie to powiedzialbym, ze, tak naprawde, stosunek kwot faktycznie do odzyskania do sumy wierzytelnosci jest tak niski, ze tu sie nikomu nie chce myslec i moze faktycznie rynek ma racje, tj. wiekszy sens jest slac jakies pozorowane pisma, nigdy nie odpowiadac
-księgować wpłaty od dłużników
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
a jak to wyglada dla calosci? i znasz moze caly flow wierzytelnosci? chodzi mi o to, ze np pojawia sie kwota X, ona w pewnym momencie staje sie sciagalna, rosna