Aktywne Wpisy
sergio91 +13
Moja obecna dziewczyna dostała propozycję sesji zdjęciowej i jest na mnie nieco zła, że nie jestem do tego negatywnie nastawiony.
Z czego to wynika? Kiedyś miałem bardzo atrakcyjną dziewczynę, też dostała taką propozycję. Jako, że byłem młody i głupi to się zgodziłem. Pierwsza sesja spoko, dobre foty. Że wszystko poszło ok, to przyszła propozycja drugiej sesji, nieco bardziej odważnej, też spoko. No to kolejna propozycja, tym razem była to sesja, na której
Z czego to wynika? Kiedyś miałem bardzo atrakcyjną dziewczynę, też dostała taką propozycję. Jako, że byłem młody i głupi to się zgodziłem. Pierwsza sesja spoko, dobre foty. Że wszystko poszło ok, to przyszła propozycja drugiej sesji, nieco bardziej odważnej, też spoko. No to kolejna propozycja, tym razem była to sesja, na której
Vukosky123 +1
#laptop #laptopy #gaming
Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
- Fiat Tipo Sedan nowy z salonu, po pokazaniu się silnika 120KM benzyna fabrycznie zagazowany w full opcji za 50-55k - wszystkie udogodnienia itd
- Volvo S60 2009-2012 z przebiegiem 100-150k i ceną 50-60k. Wyposażenie standardowe
Plusy Fiata Tipo to całkiem spoko cena jak na auto które zajebiście wygląda i jest funkcjonalne. Spory minus to, że na takiego "pod nas" trzeba czekać ponad rok - a pewnie jeszcze dłużej jak pojawi się w/w silnik. Generalnie to właśnie czekam na spekulowany wariant 120KM zagazowany - naprawdę super opcja. Auto wygląda bardzo dobrze, jest wygodne itd. Umawiam się na jazdę testową na silniku benzyna 95KM ale taki raczej mnie nie interesuje. Plus również to gwarancja, bardzo możliwe, że ewentualne naprawy będą tanie. Natomiast minusy to to, że auto jest nowe. Cholera wie na jakie cierpi choroby wieku dziecięcego. Ja planuje odczekać z rok i wtedy się zabierać za ewentualny zakup - jak też poszerzą gamę silników.
Plusy Volvo - dobra konstrukcja i bardzo bezpieczne auto. W tej cenie mamy auto o klasę wyżej niż Tipo, z lepszym silnikiem jak się dobrze trafi nawet ponad 200 koni. Też wersje całkiem fajne są w tej cenie może trafić się lepsze wyposażenie. Minusem to jest to, że nie znamy historii auta. Może mieć nabite 100-150k kilosów a w rzeczywistości objechać równik. Też nie mamy gwarancji na auto i jest szansa, że trafimy na model awaryjny od pana Januszka co go katował.
Co mirasky sądzą? Ja bym się skłaniał ku Fiatowi. Generalnie to miałem w planach volvo ale po wyjściu i zobaczeniu na żywo fiata tipo to bardzo poważnie mnie zainteresował. Zapraszam do ankiety jak i komentsów - co myślicie o tym.
#motoryzacja #samochody #volvo #fiat #tipo
Które auto byście wybrali?
@Aberworthy:
Sam jestem fanem Volvo, ale gdybym miał się zastanawiać nad 2 gen S60 i tym Tipo nowym.... to mimo wielkiej sympatii do Volvo nie wiem czy bym się zdecydował bez poważnego rozważania za i przeciw
@Aberworthy: Co nie zmienia faktu, że ja jestem zwolennikiem kupowania 3-4 latków. Straciły co miały stracić, a nowy cieszy i tak przez pół roku... potem zostanie zwykłym autem.
@Kulenfrau: mówisz, że to bolączka volvo, a taki surprise jest przy wszystkich samochodach z silnikami wysokoprężnymi nowszych generacji
Utrzymanie VOLVO będzie droższe, z drugiej strony Fiat jako nowe auto będzie więcej tracił na wartości na początku. Jeśli jednak kupujesz auto na dłuższy czas to nie ma to
@klocu26: no właśnie tylko brałem Volvo pod uwagę, jeszcze tylko w sumie czekam na testy zderzeniowe tego tipo. Bo jak wypadną słabo to byłby w sumie mocny argument żeby jednak skusić się na Volvo
no ale też ten samochód jest tani, więc nie ma co oczekiwać gruszek na wierzbie
a, no i full opcja za chyba 60k to tak naprawde jest dość standardowe wyposażenie, jakiegoś szału nie ma
no i nie wiem jakie ma właściwości jezdne, bo to raczej nie jest mocna