Wpis z mikrobloga

#android #galaxys4mini #p---------e

Posiadam dość leciwy model Samsung Galaxy S4 mini. Nigdy nie potrzebowałem nic lepszego, kupiłem go rok temu.
Telefon kilka razy spadł - nic wielkiego działa poprawnie, ale ostatnio dzieją się źle rzeczy.

1. Głupieje wifi. Gdy łącze się domowym wifi, za każdym razem po połączeniu internet chodzi, po kilkunastu seknudach, czasem minutach, wywala błąd z proxy. Muszę ręcznie zmieniać konfiguracje - wyłączyć proxy i mogę dalej śmigać. Po rozłączeniu i ponownym połączeniu problem wraca.
Na uczelni, gdzie muszę podać login i hasło, po połączeniu z wifi jest one dosłownie parę sekund, czasem zdąży zassać maila i temperaturę i rozłącza. Ponowne połączenie daje taki sam efekt.

2. Wydaje się że dość szybko bateria schodzi i się grzeje.

3. Kiedyś nigdy się nie zawieszał teraz mu się zdarza, możliwe że to czysty przypadek, bo soft coraz cięższy itp.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiktor12348: generalnie jeśli jest oryginalna to nie będzie już trzymać. Wgranie CyanogenModa spotęguje efekt uciekającej baterii. Szukaj nowej, tylko uwaga na podróby w tej samej cenie. Jest jeden sklep pewny na alledrogo, który ma oryginały (jeden który znam).
  • Odpowiedz