Aktywne Wpisy

uncle_freddie +99
Wędrująca ręka Thurama w poszukiwaniu tego, czego Interowi dzisiaj brakuje
MIRROR: https://streambug.org/cv/8e1140
#mecz #meczgif #ligamistrzow
MIRROR: https://streambug.org/cv/8e1140
#mecz #meczgif #ligamistrzow

Odkąd tylko pamiętam nie lubiłam słodkich papryczek nadziewanych serem, ostre mogłam jeszcze zjeść, ale po słodkich to od razu odruch wymiotny. Pewnego dnia jednak, a był to 17 czerwca 2020 roku, miałam ogromną ochotę na owe papryczki i #!$%@?łam prawie całe dwa opakowania, w towarzystwie kanapki z szynką i keczupu. Następnego dnia chciałam spożyć dwie pozostałe papryczki, ale wszystko wróciło do normy i na sam ich widok miałam ochotę biec do kibla,

Jak zrobić query sumujące po pewnym property, ale sumujące tylko te rekordy, które mają np. tą samą datę? Having przyjmuje tylko funkcje agregujące
sum(property) from table group by anotherproperty having equal property3Nie możesz sum (property) group by data?
sum(case when data = '20160101' then property else 0 end)
?
Nie wiem za bardzo co chcesz osiągnąć. Jakiś przykład życiowy, to może będzie jaśniej?
SELECTorderline.quantity,
customer.customerId,
customer.customerName,
orderheader.servicedateorderlineFROM (
JOINorderheaderONorderline.orderheaderid=orderheader.orderheaderidcustomerJOIN
ONcustomer.customerId=orderheader.customerid)orderlineWHERE
.productid= 1 ANDorderline.delivered= 0;Teraz: chcę otrzymać w widoku sumę po quantity dla każdego klienta dla
źródło: comment_Dmjb80AgxHmQMgNTQIHX4hRJL68QA1Y5.jpg
Pobierz@Ghostli: no przeciez to chcesz osiagnac prawda? Napisales wyraznie "dla każdego klienta dla każdej daty". Czyli chcesz miec agregacje po dacie i po kliencie. To ci podalem jak.
SELECT SUM(orderline.quantity),
customer.customerId,
ANY(customer.customerName),
orderheader.servicedate
FROM orderline JOIN orderheader ON orderline.orderheaderid = orderheader.orderheaderid
JOIN customer ON customer.customerId = orderheader.customerid
WHERE orderline.productid = 1 AND orderline.delivered = 0
GROUP BY customer.customerId, orderheader.servicedate
ewentualnie wywal ANY i pozmieniaj to co w WHERE