Wpis z mikrobloga

Coś w stylu - szanuję gościa za ogrom zajebistej pracy i nie mogę wyjść z podziwu?

@rith: najwidoczniej dla tego goscia ta praca nie jest tak zajebista. Zamiast go szanowac powinienes sie zastanawiac co w sobie musisz zmienic zeby byc takim jak on.
  • Odpowiedz
@rith: Fakt, obszernie i krok po kroku rozpisane. Na pewno przydatne dla kogoś kto zaczyna z Ruby. Nie mniej nie widzę(przeglądnąłem tylko, nie czytałem całośći) niczego nadzwyczajnego, aby się aż tak zachwycać - toteż pytam, co ty widzisz, czego ja nie widzę.
  • Odpowiedz
@rith: dzięki za link, fajny może być to materiał, liczę trochę na to, że są tam bardziej rozwiązania technologiczne pokazane dla programowania dużych aplikacji ( o dużym ruchu), ponieważ w Ruby nie piszę
  • Odpowiedz
instagram z ktorego korzysta 1 osoba(developer apki) nie jest szczegolnie trudny do napisania. problem zaczyna sie kiedy masz XXX milionów userów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Cybe: w tym 'poradniku' skalowalność nie jest niestety brana pod uwagę
  • Odpowiedz
@gangstaindesign2: a no właśnie, bo napisane tego to tam może tydzień zajmie? Liczyłem na to, że poczytam o tym jak ruch sięga milionów requestów i jak się lokuje bazy, jak wygląda wtedy architektura aplikacji.
  • Odpowiedz