Wpis z mikrobloga

[ #csharp #dotnet #programowanie #dotnetnews #maavfeed ]

Miło znaleźć ciekawy artykuł na zagranicznej stronie, sprawdzić autora i odkryć, że jest Polakiem.
Wczoraj tak miałem z Martą Sztybor, dzisiaj Paweł Grudzień.

#dotnetcore
Paweł Grudzień - New Toolchain For .NET – Dotnet CLI

#entityframework
Ricardo Peres - Implementing Missing Features in Entity Framework Core

#performance
Alex Hildyard - Fast Square Root calculation for the BigInteger class in .NET

#dotnet
Peter Vogel - Add Custom Data to Exceptions
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maav: też tak wczoraj miałem z Martą Sztybor. Btw. o ile dobrze kojarzę jej firma, to oni chyba nawet mają swój oddział w Warszawie (tak mi się coś kojarzy).
Zwyczajnie część Polskich blogerów zamieszcza swoje wpisy po ang., szczególnie, gdy robią to na blogu firmowym, firmy celującej w klientów zagranicznych.
  • Odpowiedz
@piot-rabi: Nawet nie oddział tylko tu znajduje się siedziba firmy. Mają także biura w Poznaniu i Wrocławiu.

Ale świetna sprawa z blogiem firmowym. Chciałbym coś takiego u siebie wprowadzić.
  • Odpowiedz
@Maav: ja ost. czytałem książkę Andrzeja Krzywdy "Blogging for busy programmers" (trochę droga jak na taką objętość) i on własnie wspomina, że u siebie w firmie (Arkancy) maja dwa tech blogi i wrzucają tam wiele z ich wew. firmowych przemyśleń.
  • Odpowiedz
@Maav: ja ją sobie kupiłem, ponieważ:
a) sam od kilku lat prowadzę bloga (ale raczej taki mały żuczek ze mnie i nie ma tam jakiejś super interesującej treści)
b) podobał mi się wykład Andrzeja na "boiling frogs 2016".
c) o gościu usłyszałem już dawniej (czy to na devtalku, czy też poprzez Mirka Prągłowskiego z którym miałem okazję porozmawiać osobiście na "Wroc# 2015"
d) dał bardzo fajny wywiad na ost: "sztafecie IT" ->
  • Odpowiedz