Aktywne Wpisy
EditorTM +164
źródło: IMG_20251008_120434
Pobierz
p0melo +42
#programowanie #pracait #it #korposwiat #programista15k #pracbaza
Branża IT to jedna z najgorszych branż pod względem praw pracowniczych, work life balance i stabilności zawodowej. W przeciągu 10 lat została zdemolowana przez samowolę korporacji, które zdegradowały pracowników do bezosobowych zasobów.
Kiedyś pracownik IT darzony był dużym szacunkiem. Zawód programisty był przyszłościowy, zarezerwowany dla ludzi o ponadprzeciętnym IQ i zdolnościach matematycznych.
Był
Branża IT to jedna z najgorszych branż pod względem praw pracowniczych, work life balance i stabilności zawodowej. W przeciągu 10 lat została zdemolowana przez samowolę korporacji, które zdegradowały pracowników do bezosobowych zasobów.
Kiedyś pracownik IT darzony był dużym szacunkiem. Zawód programisty był przyszłościowy, zarezerwowany dla ludzi o ponadprzeciętnym IQ i zdolnościach matematycznych.
Był

Miło znaleźć ciekawy artykuł na zagranicznej stronie, sprawdzić autora i odkryć, że jest Polakiem.
Wczoraj tak miałem z Martą Sztybor, dzisiaj Paweł Grudzień.
#dotnetcore
Paweł Grudzień - New Toolchain For .NET – Dotnet CLI
#entityframework
Ricardo Peres - Implementing Missing Features in Entity Framework Core
#performance
Alex Hildyard - Fast Square Root calculation for the BigInteger class in .NET
#dotnet
Peter Vogel - Add Custom Data to Exceptions
Zwyczajnie część Polskich blogerów zamieszcza swoje wpisy po ang., szczególnie, gdy robią to na blogu firmowym, firmy celującej w klientów zagranicznych.
Ale świetna sprawa z blogiem firmowym. Chciałbym coś takiego u siebie wprowadzić.
Zresztą wziąłbym udział w tym konkursie, gdybym miał czas.
a) sam od kilku lat prowadzę bloga (ale raczej taki mały żuczek ze mnie i nie ma tam jakiejś super interesującej treści)
b) podobał mi się wykład Andrzeja na "boiling frogs 2016".
c) o gościu usłyszałem już dawniej (czy to na devtalku, czy też poprzez Mirka Prągłowskiego z którym miałem okazję porozmawiać osobiście na "Wroc# 2015"
d) dał bardzo fajny wywiad na ost: "sztafecie IT" ->
p.s. a Ty masz też jakiegoś swojego własnego bloga?
Planuję kiedyś założyć. Na razie nie mam czasu i pomysłów, co opisywać, żeby nie było wałkowane 10tki razy.