Wpis z mikrobloga

#sublimetext #cpp #programowanie
Podłączyłem sobie kompilator do Sublime Text, ale niestety mam problem, bo wywala mi błędy jak tylko korzystam ze standardu C++11, próbowałem dołożyć sublime-cpp11 package, ale tutaj z kolei przy próbie kompilacji poza błędami np o braku bibliotek (które są w 11) wyskakuje taki błąd: g++: unrecognized option -std=c++1y'`
Jakieś pomysły jak to naprawić? Dodam, że korzystam z win7
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lionbest: Nic z tego nie działa, tak samo unrecognized option :/
Pytanie czy ten build jest dobry:

{
"cmd": ["g++", "-std=c++1z", "$file", "-o", "$file_base_name"],
  • Odpowiedz
@lionbest: Nie wiem czy to ma znaczenie, ale g++ próbowałem brać z dwóch źródeł (Cygwin i Nuwen), zmieniałem i na jedno i na drugie zmienne środowiskowe i dalej to samo
  • Odpowiedz
Jeszcze coś kombinowałem i co prawda mogę build'ować bez żadnych errorów, ale nie tworzy mi żadnego *.exe więc nic to nei daje. Pytanie czy nie ma błędu w metodzie do 'build'
  • Odpowiedz
@Calvert: mi częściowo działa to co podrzuciłeś. w sensie pluje że g++ zryty, ale nie chcę wrzucać cygwina do path'a.

ale jak się kłóci o opcję, to pewnie złą binarkę wołasz.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kalectwo: Wiesz co, ja już chyba próbowałem wszystkiego i raz na kilka(naście?) prób zadziała innym razem już nie działa, więc naprawdę nie wiem co może być nie tak. Tak że stwierdziłem że szkoda mojego czasu na zabawę z tym i zostaje przy IDE
  • Odpowiedz